Alig ismert, sokkoló kínzási és kivégzési módszerek a régmúltból

Talán nem is hinnéd, az emberiség története mennyire bővelkedik kegyetlen és horrorisztikus kínzási és kivégzési technikákban. Kilencfarkú macska, bronz bika és egyéb betegesen perverz eszközök.

Talán nem is hinnéd, az emberiség története mennyire bővelkedik kegyetlen és horrorisztikus kínzási és kivégzési technikákban. A kalodába zárás, a karóba húzás vagy a felnégyelés elbújhat ezek mögött a módszerek mögött melyek betegesen kreatív fantáziáról árulkodnak. Lássuk a legszörnyűbbeket és egyben a legérdekesebbeket:

A kilencfarkú macska

A különböző korbácsokat, állati bőrből készült fenyítő eszközöket kétségkívül csúcsterméke volt a főként az angolszász világban ismert úgynevezett „kilencfarkú macska”. Ez a különös eszköz nem más, mint egy 9 ágból álló hosszú kötél vagy ostor, mellyel a célszemély testére, elsősorban a hátára mértek csapásokat. Gyakran szegecseket illesztettek bele, hogy még fájdalmasabb legyen: ezek a szögek szabályosan tépték a húst. Általában fegyelmező eszközként jött számításba, nem az áldozat kivégzése volt a cél.

Rovarokkal történő élve felfalatás 

A Perzsa Birodalomban örvendett rendkívüli népszerűségnek. Ez az eljárás, amit akár hívhatnánk lyuggatásnak is, a következőkből állt: A delikvenst először is egy fatörzshöz vagy csónakhoz rögzítették, majd vízen kívül rengeteg tejet és mézet adtak neki táplálékul. Mivel nem akart éhen halni, ezeket fogyasztotta. Ennek hatására folyamatos hasmenés kínozta, ez pedig különösen vonzott bizonyos rovarfajokat, pláne úgy hogy az áldozatot gyakran be a kínzok gyakran be is kenték a rendelkezésre álló tejjel és mézzel. A töménytelen mennyiségű bogár irtózatos lelkesedéssel kezdett neki a tehetetlen testből történő lakmározásnak, mely egyet jelentett az élve felfalatással.  

Madzag nyeletés

Ezt a módszert jellemzően a spanyol inkvizíció használta, és az úgynevezett lógatásos kínzások talán legbrutálisabb változata volt. Ilyenkor az áldozattal erős, gyakran külön erre a célra kifejlesztett madzagot nyelettek, majd botok, faggyú és a természetes emésztési mozgás révén megvárták, míg a végbélen át távozik a madzag egyik fele. Ennek a végével aztán fejjel lefelé, szétfeszített lábakkal felkötözték az illetőt egy csigára. A megcsavarodott bélrendszer, és az arra nehezedő testsúly miatt a delikvens kimondhatatlan kínokat élt át.

[[adsense]]

Bronz bika 

A bronz bikát, egy Perillosz nevű athéni polgár találta fel. Vesztére tette, ugyanis az eszközt Agrigentum városállam türannosza magán a feltalálón próbálta ki elsőként! A legenda szerint azonban Phalariszm, a zsarnok is közelről megismerhette a módszert, mikor a következő trónkövetelő eltette őt lába alól. A bronz bika a következőképp működött: az áldozatot a hatalmas, bikára emlékeztető szerkezetbe zárták, majd tüzet gyújtottak a szobor alatt, melynek fején speciális fúvókákat alakítottak ki. Ennek köszönhetően a bezárt delikvens eszeveszett ordítása a bika bőgéséhez vált hasonlatossá.

Egyként örülhetünk annak, hogy ezek a borzalmas szerkezetek és módszerek mára már a feledés homályába vesztek.  

Ha érdekesnek találtad a cikket, ne felejtsd el megosztani!

Lájkoltad már az olalunkat? Itt megteheted!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×