Sokkoló esetek, amikor emberek megjátszották a saját halálukat!

Sokszor gondolkodtunk már azon, mi lehet annyira kétségbeejtő és elkeserítő az ember életében, hogy úgy döntsön már nincs értelme élnie tovább és az öngyilkosságot válassza... Nagyon szomorú, de vannak, akik az egy fokkal könnyebb utat választják, hogy végleg eltűnjenek addigi életükből!

Borzasztó morbidul hangzik, de voltak olyan emberek, akik csak eljátszották halálukat, hogy lássák, közelállóik miként reagálnak rá, vagy csak egy új életet kezdhessenek teljesen máshol. De az is megesett, hogy a véletlen hozta úgy a dolgokat, hogy a család eltemetett valakit, aki nem is az volt, aki. 

Timothy Dexter


Timothy-Dexter-house

A XVIII. századi milliomos Timothy Dexter azt akarta tudni, mit gondolnak róla valójában az emberek. Úgy döntött, ennek az a legegyszerűbb módja, ha megrendezi saját halálát. Több mint háromezer ember vett részt a szertartáson, majd a halotti toron megjelent Dexter, aki elverte feleségét, mert szerinte az nem sírt eleget. 

Gilberto Araujo


Gilberto-Araujo

2012-ben, Jose Marcos kapott egy telefonhívást a rendőrségtől. Azt mondták neki testvérét, Gilberto Araujo-t, megölték, és a teste a hullaházban van. Marcus elment a hullaházba és megerősítette testvére kilétét. Megszervezték a temetést is, amikor Araujo megjelent a szertartáson. A hozzátartozókon kitört a pánik és sokan nem akartak hinni a szemüknek. Kiderült, hogy egy bizonyos Genivaldo Santos Gama fekszik a koporsóban, aki nagyon hasonlít Araujo-ra. 

Felix ‘Bush’ Breazeale


Felix-Breazeale-funeral

Felix Breazeale öt évet töltött a temetése megtervezésével. Mivel soha nem házasodott meg és nem is volt sok barátja, szerette volna, ha valaki szépeket mond róla, ezért végig hallgatta a saját temetésén a prédikátor kedves szavait. Bizarr temetése 1938-ban kapott nagyobb figyelmet, amelyen nyolcezer ember vett részt, hogy Felix ne érezze magát egyedül. Öt évvel később 1943-ban halt meg. 

  

Zeng Jia


Zeng-Jia-funeral

2013-ban nagyapja temetése után Zeng úgy döntött, megszervezi saját temetését. Meghívta barátait, családtagjait, rendelt virágokat, bérelt egy koporsót, felfogadott egy fotóst és sminkessel megcsináltatta a kinézetét, mintha tényleg halott volna. A koporsóban feküdve hallgatta végig a sok szép dolgot, amit mondtak róla. Zeng úgy gondolja, ez segített neki mások megismerésében, a világa teljesen megváltozott és élete legtöbbet jelentő élménye volt. 

Zhang Deyang


Zhang-Deyang-funeral

A kínai kultúrában úgy vélik, hogy a halottnak ugyanazok a szükségleteik, mint az élőknek. Zhang-nak sose volt családja vagy gyereke, így aggódott ki fog róla gondoskodni amikor meghal. 2016-ban megrendezte saját temetését és a legnagyobb meglepetésére nagyon sokan mentek el, hogy tiszteletüket tegyék. 

Dragan And Dragica Maric


Dragan-and-Dragica-Maric-funeral

A házaspárnak sosem volt gyermeke, ezért úgy döntöttek megszervezik saját temetésüket, hogy ha eljön az idejük, akkor már ne kelljen ezen aggódnia senkinek. A gyászszertartáson kétszáz ember jelent meg. A pár beszédet mondott az örök szerelemről, majd egy hagyományos halotti tor követte az eseményeket. Dragan és Dragica nagyon boldogok volt. Nagy kő esett le a szívükről. 

Az, hogyan lépünk be és ki ebből a világból minden kultúrában nagyon fontos szerepet játszik, a keresztelőtől a temetésig. De valóban jó ötlet erről még életünkben gondolkodni? 

Szerinted?

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×