Lehet, hogy megtalálták az eltűnt maláj gép roncsait?

Madármegfigyelők találtak rá egy "csontvázakkal teli", maláj felségjelzésű repülő roncsaira a Fülöp-szigetek egyik elhagyott zugában. Megoldódik a tavalyi év legnagyobb rejtélye?

Bizonyára mindenki ismeri az eltűnt maláj gép történetét, amely teljesen váratlanul tűnt el a radarok képernyőiről. Azóta senki se tudja hol lehet, pedig ezrek keresték égen-földön hónapokon keresztül.

Nemrégiben Reunion sziget partjainál vetett a partra a tenger egy szárnydarabot amelyet a 239 emberrel a fedélzetén szerencsétlenül járt (?) gép részének tartanak.

És most újabb izgalmas felfedezés látott napvilágot: Sugbay szigetén, a dzsungelben madármegfigyelők találtak egy maláj felségjelzésű roncsot. Az egyébként hangtechnikus Jamil Omar értesítette először a szomszédos Borneó rendőrkapitányságát, ahol Jalaludin Abdul Rahman, a helyi rendőrfőnök megerősítette, hogy egy lezuhant gépről kaptak híreket. Állítólag egy fára mászva vették észre a gép maradványait és több halott utas alakja is kirajzolódott az ablakok mögött - köztük a pilótáé is.

Elmondása szerint Jamil be is mászott a gépbe, ahol az emberi maradványok mellett egy nagyobb maláj zászlót is találtak.

Réunion szigete meglehetősen messze van a mostani megtalálás helyszínétől, így kevéssé valószínű, hogy a már említett szárnydarabot a Fülöp-szigetektől odáig sodorhatta volna az áramlat.

De a rendőrség korántsem zárja ki a lehetőségét, hogy az eltűnt MH370-et találták meg, mert Sugbay szigete azon az útvonalon található, amerre az egyik feltételezés szerint a gép továbbhaladhatott. 

Minden esetre egy utasszállító a dzsungelben egy maláj zászlóval ezen a környéken mindenképpen szenzációs felfedezésnek számít.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×