Tudtad, hogy Hitler találta fel a guminőt?

Nobel-békedíjra is jelölték 1939-ben, ő vezette be az első dohányzásellenes rendeleteket a világon, vegetariánus volt és törvényeket hozott az állatok védelmében...

Találtunk tíz bizonyított és annál meglepőbb tényt, a történelem legrettegettebb vezetőjéről!

1. A Nobel-békedíj

Lengyelország lerohanásának évében (1939-ben) kapta meg a jelölést. Brandt, egy elszánt antifasiszta svéd politikus terjesztette fel viccből. A viccet aztán nem fogadta a bizottság kitörő lelkesedéssel.

[[adsense]]

2. Hitler találta fel a felfújható guminőt

Ellenére volt, hogy a katonák gyakran látogatják a francia bordélyházakat és létesítenek szexuális kapcsolatot francia kurtizánokkal. Ráadásul igen gyakran kaptak szifiliszt a hölgyektől, ezért feltalálta a guminőt. Innentől a felfújható segédeszközt sok esetben a felszerelés részévé tette.

3. Hitler első szerelme egy zsidó lány volt

16 évesen számos szerelmes verset írt egy izraelita lánynak, sőt egyes források szerint még öngyilkosságot is megkísérelt bánatában. Soha sem merte megszólítani.

4. A történelem első dohányzásellenes kampánya

Megtiltotta a dohányzást a tömegközlekedésen, megemelte a dohánycikkek adóját és prevenciós oktatást vezetett be.

5. Hitler vegetariánus volt és törvényekben szállt szembe az állatok kínzásával

Megtiltotta a vadászatot és szabályozta a mészárszékek működését valamint állatkísérleteket. Az állatkísérletek alanyait később zsidókkal helyettesítette...

6. Egy pap mentette meg a fulladástól 4 éves korában

Beszakadt alatta a jég és fuldoklott, amikor egy arra járó utána vetette magát és kimentette. A megmentő később megbánta tettét...

7. Az első világháborúban egy angol katona mentette meg az életét

Point Blancnél egy angol katona állt vele szemtől szemben, rászegezett fegyverrel. De az angol úgy döntött, nem húzza meg a ravaszt és hagyja menekülni. Később Hitler talált egy újságcikket a katonáról, felismerte a képen és eltette az újságkivágást.

8. Gyűjtötte a zsidó műtárgyakat, hogy később múzeumot rendezhessen be a "kihalt fajról" 

Több, mint 200 ezer tárgy begyűjtését rendelte el, amelyeket lefényképeztek és katalógusba írtak.

9. Hitler sosem volt hajlandó elmenni egyetlen koncentrációs táborba se

Mindig nagyon figyelt, hogy tisztes távolságban maradjon az igazán mocskos dolgoktól és a koncentrációs táborhoz kapcsolódó parancsait szóban adta ki, ügyelt, hogy írásos bizonyítékok ne legyenek róla.

10. Hitlernek egyetlen heréje volt

Egy csatában találták el az ágyékát, amelynek következtében elvesztette az egyik heréjét. A szanitéc megerősítette a hírt, de semmilyen más bizonyíték nem maradt fent ezzel kapcsolatban.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett az összeállítás

Lájkoltad már az oldalunkat? Itt megteheted!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×