Többé nem hagyod ki a reggelit, miután ezt elolvastad!

Mindannyian hallottuk már – mi több, valakinek egyenesen a könyökén jön ki -, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés a nap során. De valóban így lenne? 

Tényleg problémát okozunk azzal a szervezetünknek, ha kihagyjuk a napindító táplálkozást? Vagy ezek kizárólag rémisztgetések, melyeket a gyerekeknek találtak ki, hogy megegyék az ennivalót?

Szeretnénk megosztani néhány értékes információt a reggeli kapcsán, hogy segítsünk megérteni a fontosságát, és soha többet ne hagyjuk ki azt. Íme 10 indok, amiért a reggeli a legfontosabb étkezés.

1; A reggeli javítja a szellemi teljesítőképességet, pótolja az agy energiaszükségletét az éjszakai koplalást követően. Növeli a koncentrációt, javítja a memóriát.

2; A reggeli elfogyasztása kiegyensúlyozottá tesz, javítja a közérzetünket.

3; Segít a fogyásban, azoknál az embereknél, akik kihagyják a reggelit, 50%-kal nagyobb az esélye a túlsúlyosság kialakulásának.

4; Aktiválja az anyagcserét, s beindítja a zsírégető folyamatokat (amik pedig szintén fontos momentumok a fogyásban).

5; Csökkenti a szorongást, illetve elkerülhetjük vele azt, hogy ebédkor túlegyük magunkat, ami diszkomfort érzés kialakulásához vezet.

6; Javítja a fizikai teljesítőképességet, mert a szervezet megkapja a megfelelő energiaellátottságot, s nem kell tartalékhoz nyúlnia.

7; A reggeli fogyasztása megakadályozza a hipoglikémia (alacsony vércukorszint), a diabétesz, illetve az alacsony vérnyomás kialakulását.

8; Biztosítja azokat a szükséges tápanyagokat a szervezet számára, melyekre a délelőtti órákban szüksége van.

9; A reggeli javítja a hangulatot, mivel a hangulatunk is az energiaszintünkkel és a felhasználható tápanyagokkal van kapcsolatban.

10; Meglepő, de a reggeli a társas kapcsolataink alakulására is jó hatással van. Egy családi körben elfogyasztott reggeli ugyanis kapcsolatépítő hatással bír, a harmonikus kapcsolatban élők várható élettartama pedig magasabb az egyedül élőkénél.

Ugye milyen meglepő és fontos dolgok ezek? Oszd meg, ha te is így gondolod!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×