Szülei megverték, majd mikor belerokkant magára hagyták... de szerencsére találkozott az őrangyalával!

Rosanna Maidana-nak nem volt ismeretlen fogalom a folyamatos gondoskodás már azelőtt sem, mielőtt Axel-t megismerte volna, éppen ezért is érintette meg úgy a fiú története, hogy elhatározta: segíteni fog rajta!

Rosanna éppen játszott a kétéves fiával, Renzoval egy füves területen, amikor az egyik pillanatban a gyermeke egy ló után futott. Az állat megijedt, és hirtelen a kisfiú felé indult. Úgy nekiszaladt a fiúnak, hogy a feje megsérült, amitől sajnos agykárosodást szenvedett és már soha többé nem lehetett az, aki a baleset előtt.

A kiterjedt neurológiai károsodással a fiút orvosi lélegeztető segítségével tudták életben tartani. A borzalmas incidens miatt, Renzo folyamatos felülvizsgálatokra szorult, és Rosanna-val rendszeres látogatói voltak a kórháznak. Renzo egyik vizsgálatánál Rosanna észrevett egy fiút egy nővér kíséretében, akinek hasonló problémái voltak, mint a fiának. Furcsának tűnt neki, hogy ez a gyerek egyedül volt, és nem voltak jelen a családtagjai, ezért megkérdezte, ki ő.

Ekkor ismerte meg Axel Figueroa történetét: egy fiatal fiú idegrendszeri problémákkal, akit a szülei elhagytak.

Mint Renzo, Axel átlagos gyermek volt két éves koráig. A biológiai anyja és párja azonban bántalmazta őt, amitől agyi sérülései lettek. Mélyen megérintette Rosannát Axel esete, és nem tudta kiverni a fejéből:

Attól a pillanattól kezdve, amikor először megláttam, csak rajta járt az eszem, és haza akartam hozni. Soha nem tudtam megérteni, hogy egy anya hogyan hagyhatja el a gyermekét

Bár keveset tudott Axelről, tudta, hogy egy árvaházban él, ahol a beteg gyermekeket el tudják látni.

Fiatal kora ellenére, a 25 éves Rosanna egy dologban biztos volt: Axelt örökbe kell fogadnia, hogy neki is lehessen szerető családja, amit megérdemel. Mivel Renzo mellett volt egy másik hároméves fia, kért a szüleitől egy kis segítséget. Együtt megcsinálták az Axel örökbefogadásához szükséges papírmunkákat, de nehézségekbe ütköztek, mivel egyedülálló anya volt.

 

 

Ráadásul egy évvel Axel örökbefogadásának megkezdése után Rosanna életét súlyos tragédia rázta meg. Renzo meghalt. “Szörnyű volt, és csak az egy dolog tartotta bennem a lelket, hogy a fájdalmon túl egy gyerek vár egy családi otthonra” – mondta Rosanna. Aztán minden energiáját beleadta, hogy megpróbálja örökbefogadni Axelt.

Rosanna rengeteg formanyomtatványt töltött ki, és számos pszichológiai vizsgálatnak vetette alá magát. Szerencsére az erőfeszítése kifizetődött, mert 2014 augusztusában végül Axel hivatalos anyja lehetett.

Azóta Rosanna, Axel és a másik fia boldogan élnek egy családként. Köszönhetően Rosanna hihetetlen jóakaratának, Axel nem maradt egyedül, és egy szerető családdal élhet, hogy megkapjon minden szükséges szeretetet. “Amikor megfürdettem, észrevettem, hogy a koponyája egy része hiányzik, és azon gondolkodtam, hogy egy 2 éves gyereket hogy üthetnek meg így, aminek ilyen drasztikus következménye lesz.” – mondta Rosanna.

 

 

Rosanna egy meleg szívű ember, és még úgyis vállalta Axel nevelését, hogy tisztában van vele mennyi nehézség vár rá.

Abba pedig még belegondolni is nehéáz, hogy hány gyermek élhet hasonló helyen önhibájukon kívül...

Reméljük, hogy az emberek követni fogják Rosanna példáját!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×