Repülőgép mosdójában hagyott üzenet mentette meg a nő életét!

Néha egyetlen szó is elég ahhoz, hogy tudassuk a környezetünkkel bizony nagy bajban vagyunk és segítségre szorulunk... De mi a helyzet akkor ha még egy szót sem szólhatunk, mert az életünk forog kockán? Egy figyelmes légiutaskísérő tanulságos története: 

Sheila Frederic több ezer kilóméteren túl van már, hiszen évek óta az Alaskan Airlines repülőgép társaságnál dolgozik. Nagyon sokfajta utassal találkozott már, felhalmozva több tucat kedves és nem annyira szép emléket is. Az egyik alkalom azonban kiemelkedik az összes közül!

Sheila és gépük épp San Francisco-ba tartott, mikor az utasok között sétálva figyelmes lett egy fiatal párra. A férfi középkorú volt, jól öltözött, a mellette ülő lány fiatal és szőke, gyűrött ruhában. De legbeszédesebb a lány szeme volt. Bár tekintetük csak pillanatokra találkozott a stewardess látta benne, hogy valamit el szeretne mondani, de nem teheti. Látszott, hogy valami nagyon nincs rendben, rettenetesen meg van rémülve, de egy szót sem szólt. 

Úgy érezte valahogy segítenie kell, ezért papírt és tollat rakott a mosdóba, amit mikor a lány kiment meg is talált. Egyetlen szót írt rá: Segítsen! A fecnire amúgy sem fért volna több, de ez pontosan elég volt, hogy a nő meggyőződhessen arról, megérzései jól jelezték a bajt. 

Azonnal jelezte a pilótának, hogy valami nincs rendben, aki kapcsolatba lépett a földi irányítással, és mire leszálltak a San Francisco-i reptéri rendőrség már készenlétben állt. 

A férfi félrehívták és kihallgatása után azonnal le is tartóztatták, mert személyazonossága alapján kiderült: egy körözött embercsempésszel van dolguk! A fiatal lányt pedig két hónappal korábban rabolták el azzal a céllal, hogy Mexicóba viszik és munkára kényszerítik majd. Az eset után néhány héttel Sheilát felhívta a lány és családja, és megköszönték neki a segítséget. Ma, több év után is tartják a kapcsolatot Sheilával. A lány hosszú orvosi kezelés eredményeképpen jobban van és fel tudta dolgozni a történteket.

Sheila azóta repülős nagykövet lett, ami azt jelenti, hogy külön kiképzést kapott arra, hogyan kezeljék az emberrablás-gyanús szituációkat. Sőt, még a határőrökkel is együttműködik, hogy megelőzhessék az emberrablásokat. 

Ez egy jó véget ért történet és tanulsága: mindig figyeljünk embertársainkra, mert ezzel akár életet is megmenthetünk!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×