Órái voltak hátra, kivették az egész tüdejét - hat napig élt nélküle, míg újat nem kapott!

A 32 éves Melissa Benoit cisztás fibrózisban születése óta szenved. Állapota olyan súlyossá vált a tavalyi év végére, hogy félő volt, belehal a tüdőgyulladásába... mindkét tüdeje megtelt és egész teste szeptikus sokkba esett.

Sosem gondoltuk volna, hogy egy olyan alapvető szerv nélkül, mint a tüdő akár egy percnél tovább is életben lehet maradni... de kiderült, akár hat napig is életben lehet maradni tüdő hiányában is a megfelelő gépekkel. 

Image result for Melissa Benoit cyst

Melissa nagyon rossz álapotban volt, órái szó szerint meg voltak számlálva, szervei kezdtek leállni. Nem lett volna elég idő az új tüdőig, ha a régit testében hagyják. Egész testét megfertőzték a betegségével járó gennyes sebek, így egyetlen esélye az maradt, ha egy úttörő módszert vetnek be orvosai!

Kiműtötték mindkét tüdőlebenyt, és amíg nem találtak átültethető szervet, különböző gépek segítségével tartották életben a beteget. A vért mesterségesen hordozható tüdő segítségével látták el oxigénnel hat teljes napig, és mivel a gócot kiszedték, Melissa állapota a rossz tüdeje nélkül kezdett javulni. Szerencsére ekkor végre találtak donort, Melissa új tüdőt kaphatott.

A nő azóta is jól van, haja kezd visszanőni, képes segítség nélkül járni, és órákat játszhat kislányával anélkül, hogy kifulladna...

Csodálatos, hogy hova fejlődik szinte napról napra az orvostudomány!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×