Nem lehet olyan temetése szerettünknek, amilyet szeretne! A Vatikán rendelkezett!

Aki keresztény szertartások szerint helyezné végső nyugalomra szerettét, annak be kell tartani bizonyos szabályokat, melyekhez a Vatikán kifejezetten ragaszkodik! Például a hamvakat csak a temetői urnákban lehet elhelyezni!

Hiába is szeretnénk, a katolikus egyház útmutatása alapján a jövőben tilos lesz a hamvak szétszórása, és az elhunytak hamvainak otthon tartása is!, esetleg családtagok közötti elosztása is! Mindenkit megdöbbentett az az üzenet, melyet a Vatikán küldött katolikus híveinek. 

Gerhard Müller kardinális elmondta, a halottak hamvai nem képezik a hozzátartozók tulajdonát, hanem az Isten fiáé, aki Isten népének tagja – a teológiai fejtegetés veleje, hogy fel kell hagyni az individualizmussal. 

Az egyház 1963-ig magát a hamvasztást is tiltotta, de ahhoz még mindig ragaszkodnak, hogy a halottakat csak temetőben vagy felszentelt helyeken lehessen eltemetni. Úgy vélik, ha valaki otthon tartja a szerette hamvait, azzal elveszi tőle a megemlékezés lehetőségét.

A Vatikán akkor is tiltja a hamvak szétszórását, ha azt az elhunyt kifejezetten kérte végakaratában. Továbbá nem engedélyezik azt sem, hogy a hamvakat a családon belül szétosszák, valamint nem lehet belőle sem emléktárgyakat, sem pedig ékszereket készíteni...

Mit szólsz mindehhez? 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×