Lehet, hogy ő a valaha élt legidősebb ember, mégis meglepően nyilatkozik a hosszú élet titkáról!

Az orosz hatóságok szerint Koku Isztambulova 1889. június 1-én született, legalábbis ez a dátum szerepel belső útlevelén. Azonban nem lehet kétséget kizáróan bizonyítani, hogy tényleg akkor született, mert a második csecsen háború alatt minden régi irata megsemmisült...

(a kép csupán illusztráció)

Nincs még egy ember talána, aki annyi mindent látott, és átélt, mint Isztambulova. Bujkált német tankok elől a második világháború alatt, élt száműzetésben élni. Csecsenföldiként túlélte az orosz polgáháborút, a második világháborút, és a két csecsen háborút.

Talán ezek miatt is gondolja úgy, hogy egyetlen egy boldog napja sem volt az életének, mindig csak keményen dolgozott a kertben.

Fáradt vagyok. A hosszú élet számomra egyáltalán nem isten ajándéka, hanem büntetés

 – mondta el a nő.

„Visszanézve szomorú életemre azt kívánom, bárcsak fiatalon meghaltam volna” – közölte Iszatmbulova. Akinek fogalma sincsen arról, hogy mi lehet hosszú életének a titka. Mint elmondta, sok hozzá hasonlóan sokáig élő ember sportolással, vagy valami különleges étellel tartja fitten magát, „de nekem ötletem sincs arra, mitől élek még mindig”.

128 évével egyébként nem csak a jelenleg élő legidősebb ember lehet a földön, hanem a valaha legtovább élt ember is - írja a 24.hu.

 

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×