A legszebb szerelmes idézetek Coelhotól, melyek téged is átsegítenek a kapcsolati holtpontokon

„Tudom, hogy a szerelem olyan, mint a víz, ami áttöri a gátat. Elég, ha egy apró rés keletkezik a gáton, amin át tud szivárogni a víz, és egyszer csak... 

A teremtés lényege egy dologban összpontosul: ez az esszencia a szerelem. A szerelem az erő, amely újraegyesít minket, hogy összegezzük a tapasztalatokat, melyeket sok-sok életen át, a világ számos helyén szereztünk.

***

A szerelem mindenek felett áll, és a szerelemben nincsen gyűlölet, csak félreértések.

***

A szerelem a másik személybe vetett hit megnyilvánulása, melyet mindig titokzatosságnak kell körüllengeni. Minden percét meg kell élni és ki kell élvezni, de ha megpróbáljuk megérteni, a mágia elillan.

***

Az igazi szeretet nem abból áll, hogy megpróbálunk megváltoztatni másokat, hanem hogy örülünk annak, hogy jobban alakulnak a dolgok, mint amire számítottunk.

***

A szerelemről nem kell beszélni, mert a szerelemnek megvan a saját hangja, és magától beszél.

***

Vannak dolgok, melyek változatlanok, és nem számít, honnan nézzük őket, mert mindig ugyanazok és minden ember számára értékesek. Ilyen a szerelem.

***

Minél jobban megismered önmagad, annál többet megértesz a világból. És annál közelebb kerülsz a Másik Feledhez.

***

Az igazi szerelem megengedi, hogy mindkét fél a saját útját járja - mert tudja, hogy ez soha nem szakítja el őket egymástól.

***

Amikor a lelkünk legmélyéből szeretünk valakit, hiszünk valamiben, erősebbnek érezzük magunkat a világnál, és olyan derűs nyugalom száll meg minket, amely abból a bizonyosságból fakad, hogy hitünket semmi sem győzheti le.

***

„Tudom, hogy a szerelem olyan, mint a víz, ami áttöri a gátat. Elég, ha egy apró rés keletkezik a gáton, amin át tud szivárogni a víz, és egyszer csak átszakad az egész, és akkor senki nem állhatja útját az áradatnak.”

***

„Az élet mindig kivárja a kritikus pillanatokat, hogy akkor teljes ragyogásában mutathassa meg a fényes oldalát.”

***

„Semmilyen érzelem – például a szerelem - nem öregszik együtt a testtel. Az érzelmek egy olyan világhoz tartoznak, ahol nem létezik sem idő, sem tér, sem határok.”

Szerinted is hasznosak? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×