Láttál már ilyen fura dudort emberek kézfején? Most eláruljuk mi az!

A legtöbb ember, főként ha már túl van az 50-en, de gyakran már jóval fiatalabb korban is, megfigyelhet bizonyos dudort, csomót a kézfején, csuklóján vagy tenyerén. Nem kell megijedni, mindjárt elmondjuk miről is van szó:

Ezek ugyabis keletkezhetetnek valamilyen sérülés, harapás okán, de bőrkeményedés, tyúkszem is állhat a háttérben.

Azonban vannak olyan esetek, amikor ezeket a dudorokat és csomókat egy kicsit súlyosabb probléma okozza, ezt cisztikus hygromának nevezik.

Nem csak a csuklón, hanem a tenyéren, és az ujjak hajlataiban is kialakulhat ez a puha anyagú csomó, amely képes nagy területre kiterjedni, így sebész legyen a talpán, aki úgy tudja eltávolítani ezt a cisztás elváltozást, hogy a körülötte lévő szövetek, izmok, erek ne sérüljenek, ezért mivel nem roszindulatú nem is mindig nyúlnak hozzá!

Ezért van egyes emberek csuklóján ilyen fura dudor

A kialakulásának okáról nem lehet egyértelműt mondani, az orvosok többsége úgy véli, hogy veleszületett nyirokrendszeri rendellenességről van szó, de a ciszta kialakulását okozhatja valamilyen sérülés, netán csonttörés.

Mindenesetre ha bármilyen dudor kialakulását észreveszed magadon, fordulj szakorvoshoz, aki elvégezve a megfelelő vizsgálatokat, megkezdi a szükséges eljárást, kezelést.

Semmi nem helyettesíti képzett orvos szakvéleményét, tehát bármit olvasol, inkább mutasd meg egy hozzértőnek! ;)

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×