Koko, a jelbeszéddel kommunikáló gorilla egy egész doboz kiscicát kap születésnaprája, hamár saját kölyke nem lehet - nézd meg a reakcióját!

Koko, a világ legintelligensebb gorillája, több, mint 100 angol szavas szókincsével egy három éves gyermek szintjén képes megértetni magát, és azt a vágyát már sokszor kifejezte, hogy kölyköt szeretne. Mivel neki azonban nem lehet gondozói valami egészen különlegeset találtak ki a szülinapjára:

Még a hetvenes években mentette ki az állatot egy állatkertből a Gorilla Foundation nevű jótékonysági szervezet segítségével Francine Patterson, aki később a jelnyelvre is megtanította a főemlőst. 2015-ben Koko 44. születésnapjára hatalmas bulit csaptak és különleges ajándékkal is készültek.

Koko két apró cicát kapott és ez bizony szerelem volt első látásra. Most úgy élnek együtt, mint egy kis család. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy Koko megosztotta életterét.

Még 1985-ben kapott egy kiscicát de az állat balesetet szenvedett és hat hónap múlva meghalt.

Ezután tanította meg őt a jelnyelvre. Koko-nak volt egy kedves barátja is, Michael. A gorillák kihaló félben vannak és jelenleg védett állatok.

A lenti filmet már több, mint  9 millióan látták. Ha megnézzük, érthető, hogy miért. Koko igazán erős állat de képes nagyon óvatosan bánni a cicákkal.

Nézd meg a filmet és kérjük oszd meg barátaiddal, ha szerinted is mindent meg kell tennünk ezért a veszélyeztetett állatfajért.

Forrás: Csodálatos

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×