"Kezd elegem lenni a megélhetésükre panaszkodó művészekből!" - Erzsi néni 31 éven át dolgozott egy iskola konyháján és most kiakadt!

"Demjén Rózsi, Koós János, vagy Nagy Feró. Pár név, akikről manapság folyamatosan cikkeznek, mennyire kevés nyugdíjból kénytelenek eltartani magukat, és hogy szinte tengődnek. Most már kezd elegem lenni a panaszkodó művészeinkből!"

(a kép csak illusztráció)

Egy idős néni kiakadt nemrég a médiából ömlő sztár panaszkodásokra, és leírta, amit minden hétköznapi ember gondolt a dolgok hallatán...

"Már kora reggel felmérgeltem magam, amikor bekapcsoltam a Tv-t és  Demjén Rózsi arról beszélt, hogy 48 500 forint a nyugdíja, majd hozzá tette - Úgy érzem, megloptak!

Egyre több művészt hallani panaszkodni, hogy mennyire kevés az ő nyugdíja! Említhetnénk itt Lópici Gáspárt vagyis Szilágyi Istvánt, Nagy Ferót, Koós Jánost vagy éppen Demjén Rózsit és a sor végeláthatatlan.

Most már kezd elegem lenni a panaszkodó művészeinkből!

Nem akarom vitatni senki munkásságát, félreértés ne essék de tessék már megmondani, velem mi lesz?

Egy átlagos az asszonnyal, aki évtizedeken keresztül osztotta az ebédet az iskolai konyhán. Mekkora nyugdíjat kaphat? Cinikusnak hangozhat, de már nagyon unom, a sztárjaink, celebjeink állandó nyafogását. Miért nem mesélnek inkább arról az időszakról amikor minden héten 4-5 fellépésük volt? Amikor igazán futott a szekér, akkor mire tellett? Lett volna miből félre tenni ínségesebb időkre, ha eszükbe jutott volna! Ellenben velem!

Én már akkor is ott dolgoztam a konyhán mielőtt jöttek a gyerekek és mikor már az utolsó is rég hazament akkoris. Sokszor kánikulában vagy éppen fagyban, de mindigkeményen 20-30 éven keresztül, és eddig soha egy panasz el nem hagyta a számat. Csak etettem csendben a sok éhes gyereket, mert ez volt a dolgom.

Ismétlem, én csak egy vagyok a sok közül, rengeteg hozzám hasonló nyugdíjas él Magyarországon. Az ő méltatlanul alacsony nyugdíjukkal ki törődik? Senki!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×