"János fiam csupán 22 évet élhetett... mondja meg valaki, ki a felelős a haláláért?" - egy kétségbeesett édesanya levele!

Kóros soványság miatt ment el a kezelésre János. Jobban kellett volna lennie a fiúnak, de tragikusan fiatalon, csupán 22 évesen egy fertőzésben elhunyt, a szülőket pedig a fájdalom és a tehetetlenség mardossa...

"Azért fektettük be a 22 éves János fiúnkat a kórházba, hogy segítsenek rajta és drasztikusan lecsökkent testsúlyát megemeljék. Most pedig halálának felelőseit keressük!" - kezdi az elkeseredett édesanya beszámolóját.

János szülei ugyanis észrevették, hogy fiúk fokozatosan fogy. Megvizsgálta a háziorvos, de nagyobb problémát nem látott, ezért sportolást és több folyadék fo­gyasz­tását javasolta. A testsúlycsökkenés nem állt meg, és a fiú azt panaszolta, hogy kevés ételtől is telt­ség­érzete van. 

"A háziorvos anorexiát állapított meg a fiunknál, a pszichológus azonban ezzel nem értett egyet. Ezért ke­délyjavító gyógyszert írt fel neki, amitől János annyira lelassult, hogy inkább abbahagyta a szedését. Bár állította, hogy szeretne enni, de pár falat után abbahagyta" - emlékezett vissza az édesapa. 

A gasztroenterológus nagyobb mérvű elváltozást nem talált, a laboreredményekben sem voltak súlyosabb eltérések a normálistól, és a genetikai vizsgálat sem mutatott eltérést. Mikor a 190 centis fiú már csak 41 kiló volt, orvosi javaslattal beutalót kapott egy budapesti kórházba, ahol azonban csak akkor fogadták volna, ha legalább 47 kilóra felhizlalják. 

– Hogy ez megtörténjen, befektették Gyulán a 3-as belgyógyászatra. Ekkor következett be a tragédia. Szerették volna szondán ke­resztül táplálni, de azt elutasította. Infúziót kapott, azonban a bekötött kanültől vérmérgezése lett, és négy nap múlva meghalt. 

A kórbonctani jelentés szerint az alultápláltság miatt a szervezet ellenálló képessége olyan mértékben lecsökkent, ami a bakteriális és vírusos fertőződésekre hajlamosították, és ez idézte elő a halálhoz vezető általános vérmérgeződéses állapotot. A fiatalember szülei nem tudnak megnyugodni, amíg fiúk halálának körülményeit nem tisztázzák! 

"Egyszerűen érthetetlenül állunk az előtt, ami történt! Ennek soha nem szabadott volna előfordulnia. A kórház hárít, az orvosok hárítanak. A mi szívünk meg szétszakad a fájdalomtól és a tehetetlen dühtől..!" 
 

"A büntetőfeljelentést megtettük foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Tudjuk, ettől János nem jön vissza, mi csak az IGAZSÁGOT szeretnénk kideríteni." Te mit gondolsz, szomorú véletlenről van szó, vagy tényleg lehet felelőse János halálának?

Reméljük minél hamarabb fény derülhet az igazságra és megnyugvásra találhat ezáltal a család is! 

Őszinte Részvétünk!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×