Ijesztő képek terjednek egy eddig ártatlannak gondolt foglalkozás mellékhatásairól!

Hitesh Patel, egy leicesteri masszázsterapeuta tette közzé nemrég azokat a fotókat kuncsaftjáról, amik szélsebesen söpörtek végig az interneten, mert egy eddig hétköznapinak gondolt foglalkozás súlyos mellékhatásairól árulkodnak! Te tudod milyen szakma okozhatja ezeket a hátsérüléseket? És ezek valóban attól vannak?

Fodrász! Ő itt egy fodrász, akinek a folyamatos hajolgatástól izompangás lépett fel a hátában!

9

„Az az oka, hogy órákig állsz előre dőlve, egyik kezedben fésű, a másikban hajszárító, amit a kuncsaft fejére irányítasz, az izmaid is ennek megfelelően fejlődnek, és így a csontvázadat természetellenes pózban kezded tartani” - magyarázta Patel. "Mikor a hosszas, kifacsart pózban végzett munka után megpróbálsz normális pózban leülni, nem sikerül."

Úgy tűnik, a képen láthatóhoz hasonló sérülések mindennaposak az olyan munkát végzőknél, ahol hosszú ideig kell furcsa testtartással dolgozni valamilyen eszközzel – ide tartoznak a fogorvosok és az autószerelők is.

A szakember szerint speciális, gua sha nevű kínai gyógymóddal kell kezelni az elszíneződéseket, nyújtógyakorlatokkal ki kell lazítani az izmokat, és helyre kell „rakni” a gerincet.

A Szeretlek Magyarország ellenvéleményként kikérte egy magyar gyógytornász véleményét is:

Kalmár-Kenéz Viktória a Szent János Kórház gyógytornásza szerint az aszimmetrikus tartástól valóban izomegyensúly felborulás alakulhat ki, ami fájdalommal járhat, de a fenti képeken véraláfutások láthatók. Ezek az izmok lefutásának (pl. csuklyásizom), illetve a bordaívek menték láthatóak, ami azt jelzi, hogy a "foltok" egy túlságosan erőteljes masszázskezelés eredményei.

A gyógytornász szerint az izomegyensúly felborulást nem lehet csupán masszázzsal és speciális nyújtógyakorlatokkal megoldani, ugyanis ettől az elgyengült izmok még nem lesznek erősebbek. "A célzott, szakember által vezetett gyógytorna elengedhetetlen annak érdekében, hogy a panaszok megszűnjenek és a test izomegyensúlya helyreálljon" 

Nem kell tehát megijedni, viszont erősítő gyakorlatok soha nem ártanak semmilyen hasonló foglalkozás esetében!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×