Így tesszük tönkre a felnövekvő generációt - dr. Lenkei Gábor kimondta az igazságot előadásában!

Dr. Lenkei Gábor orvos sokszor írt már és nyilatkozott a vitamoniok és az alapvető információk áramoltatásának fontosságáról és most is egy olyan dologra hívja fel a figyelmet, ami köztudott kellene, hogy legyen, ám valamiért még sem az a mai napig!

Részlet Dr. Lenkei Gábor Egészségünk titkai című előadásából:) 

„Egy barátom mesélte, cselgáncsedző. Alsó tagozatos gyerekeket edz. Meséli, hogy megjöttek délután a 7-8 éves srácok, fáradtan. Látszott is rajtuk és mondták is, hogy fáradtak. De hogy lehet egy 7-8 éves gyerek fáradt? Gyanakodni kezdett, hogy itt valami nagyon nincs rendben, és mikor közelebb ment a kicsikhez érezte, hogy többségüknek aceton szaga volt. Tudják, mint a körömlakklemosó. 

Na most ő egy okos ember, azt mondta, az embernek akkor lesz aceton szaga, ha ki van száradva. A végletekig. Márpedig egy gyerek nagyon gyorsan kiszárad. A folyadékigényük érthetően sokkal több, mint a felnőtteké. Például egy 10 kg-os gyermek folyadékigénye 1 liter, egy 15 kg-osé 1,25 l. 8-10 éves korú gyerekek esetében ez napi 1,5-2 litert jelent, aminek egy részét a táplálékkal együtt vesszük magunkhoz. Ez a vízmennyiség mintegy kétötöde a napi folyadékszükségletnek, ezért a többit különböző folyadékok formájában kell bevinni a szervezetbe.

Oda kell figyelnünk, hogy az ételekkel elfogyasztott vízmennyiséget milyen típusú egyéb folyadékkal egészítjük ki. 

Ezért megkérdezte a gyerekeket: „Mit ittál ma csillagom?” 
„Hát, reggel a kakaót, és az iskolában egy pohárka vizet.” És délutánra összeomlott a gyerek anyagcseréje. Már aceton szaga volt. Tudják, kinek van aceton szaga? Aki cukorbeteg kómára készül. Ilyan mértékben tud felborulni egy gyerekek anyagcseréje, mert nem iszik elég vizet. 

Azt hiszik, hogy egy gyereket meg lehet tanítani bármire, mikor acetonos? Nem tud figyelni, a rosszullét határán van! S azt mondják rá, hogy hiperaktív, meg diszlexiás? Szomjas! Elvihetem pszichológushoz…. 

Meg kéne itatni! Persze, hogy pszichológiai tüneteket produkál, ha szomjas, meg ha éhes! Hát annak olyan tünetei vannak. 

És az edző bevezette minden gyereknél, hogy aki edzésre jár, kötelező egy 7,5 decis kulacsot hoznia. Azt, amikor megjönnek, megtöltik, egyharmadát meg kell innia edzés előtt, egyharmadát edzés közben és egyharmadát az edzés végén. És mire a gyerekek hazamennek, nem aceton szagúak. 

De aztán úgy jönnek megint… Tönkretesszük magunkat. Ez nem egy kis dolog, amiről beszélek! 
Az ember, amikor csak akkor iszik vizet, amikor szomjas, akkor már elkésett! És mondok még valamit.

Nem lehet hozzákezdeni egy ember gyógyításához addig, amíg ki van száradva! Én nagyon sokszor láttam belgyógyászként idős embereket, akik csontszárazak voltak. És zavartak voltak, úgy néztek ki, mintha flúgosak lennének. Nem lehetett velük beszélni. Nem tudták hol vannak, össze voltak zavarodva. Volt, aki azt hitte, hogy pszichiátert kell hozzájuk hívni. 

Mondta az öreg kollégám: „Adj neki vizet! Sok, sok, sok, sok infúziót, és várd meg a holnap reggelt.” 
És amikor adtunk nekik sok, sok, sok, sok vizet, akkor az „ütődött” idős ember másnapra egy mosolygós ép valaki lett. 
Mert megszűnt az elmezavar, amit a kiszáradás okoz. Az embernek a szellemi tevékenysége nagyon gyorsan hanyatlik, ha ki van száradva.” 

Gyermekeink és saját esetünkben is mindig figyeljünk oda a megfelelő folyadék pótlásra és óránként fogyasszunk vizet! Egy nyolcvan kilós felnőtt akár napi 4 litert is! 20 kilónként egy litert! Hamar rá lehet szokni, az én szervezetem már jelez óránként, ha elfelejteném munkaidőben, és a gyermekek legjobb tanítási módja is a példamutatás!

Hajrá! :)

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×