Gyerekkorunk felejthetetlen menzás ebédei! Te melyiket szeretted az alábbiak közük?

Gránátos kocka, betűleves, tarhonyás hús, vagy éppen az örök sláger: hitler szalonnás bukta! Te volt amelyikből kifejezetten repetát kértél és amitől a mai napig is ráz a hideg? Retró ebédekből válogattunk: 

Az első dolog, ami beugrik 12 év menzás tapasztalat után: a finom főzelék egyáltalán enm finom, sőt! Mégis ki adhatta ezt a nevet akkor és miért? Aztán jön a tarhonya a maga fura állagával, de azt hiszem a többivel nagy baj nem volt. Vagy mégis? Te mit gondolsz?

Gyerekkorunkban az osztály legalább 80 százaléka menzás volt: apu, anyu dolgozott, mi pedig az iskolai konyhán habzsoltuk a kulináris élvezeteket!

Gránátos kocka. Egzotikusan cseng, ám a belbecs nem más, mint a klasszikus krumplis tészta, ami csemege uborka nélkül igazi folytogató élmény volt! Ám a fűszerezése miatt tudott az nagyon is finom lenni!

Szerkesztőségi értékelés: 10/6

Gránátos kocka – nem ere számítottunk!

A másik tipikus menzakoszt a rizibizi volt, amit egy nagy merőkanállal csaptak rá a tányérunkra a konyhás nénik. Ha szerencsénk volt, a „B” minőségű rizs inkább fojtós masszává főtt, és nem ropogott a fogunk alatt – Fortuna nem sokszor tette tiszteletét a menzán. A kép alapján pedig akár borsófőzeléknek is kinézhet... Grrr...

Értékelés:  10/5

Rizibizi – vagy fojtósan összeállt, vagy ropogott a fogunk alatt

Szintén nagy klasszikus volt a főtt hús meggyszósszal és főtt krumplival. Én rettenetesen elfogult vagyok, mert a meggyet azóta sem eszem meg, de egyik kollégám se igen jelezte, hogy azóta is kerülne otthon ebből a családi ebéd asztalra... Főleg, mivel a hús legtöbbször mócsingos, a krumpli pedig olyan ízetlen volt, hogy nem csodálkoztunk volna, ha magától sétál el a sószóróig.

Értékelés: 10/2

Főtt hús meggyszósszal és ízetlen krumplival

Egyik nagy kedvencem volt a tészta nap a suliban, azok özül is a mákos tészta! Fogszabályzósként gyűlölnöm kellett volna, én mégis imádtam a porcukros mákkal megszórt mácsikot, amit azért természetesen a nagyim csinált a legjobban, de az iskolai is egészen ehetőre sikeredett! A betűtésztás levesben megbújó porcukor pedig még hazafele is ropogott a fogaink alatt! 

Értékelés: 10/8

A darás tésztát sokan jó ideig darázs tésztának értettük, de ez a képzavar nem zavart meg minket abban, hogy barack ízzel a lehető leggyorsabban befaljuk. A darás tészta az egyszerű és nagyszerű menzakosztok közé tartozott, és ha szerettek a konyhás nénik, a szokásosnál nagyobb adag lekvár landolt a tányérodon.

Értékelés (a kevés lekvár miatt): 10/6

Neked mi volt a kedvenc retro ételed a menzán?

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×