Gondolatébresztő felvételek: ilyen manapság túlsúlyosként a hétköznapi élet...

Haley Morris-Cafiero érdekes fotóprojektbe kezdett nemrég, melyben a fotós, performansz művész és aktivista azt mutatja be, milyen manapság túlsúlyosként élni a világban... az eredmény elgondolkodtató és valahol végtelenül szomorú. 

The Watchers – ezt a nevet kapta a projekt, ami különböző emberek reakcióit örökíti meg abban a pillanatban, amikor elhalad mellettük az utcán egy túlsúlyos nő. A végeredmény pedig kiábrándító. A lesajnáló tekintet a leggyakoribb, és a méregtelenítések és diéták univerzumában egy ilyen nő látványa a mai napig nem elfogadott. Pedig lehet, hogy tenne ellene, csak nem tud... A művész elmondása alapján volt, hogy kigúnyolták, mások mutogattak rá, megint mások pedig “csak” megbámulták – innen jön a projekt elnevezése is.

A most következő felvételek az elmúlt hat év munkájának gyümölcsei:

woman's photos reveal what it's really like to be overweightwoman's photos reveal what it's really like to be overweightwoman's photos reveal what it's really like to be overweightHaley-Morris-Cafiero-5-1000x747woman's photos reveal what it's really like to be overweightwoman's photos reveal what it's really like to be overweight

Te hogyan reagálsz a körülötted lévőkre, vagy ha az utcán esetleg egy hasonló testalkatú emberbe botlasz? Helyesek ezek a lesajnáló pillantások, vagy előítélet helyett viseltethetnénk némi megértéssel is?

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×