Figyelem: mindenki üljön le gyermekével, így próbálnak meg autókba becsalogtani fiatalokat idegenek!

Az elmúlt napokban egy eddig még ismeretlen férfi, régebbi típusú fehér BMW-be próbált meg becsalogatni két fiatal fiút Jászberény térségében. Egy kétségbeesett édesanya tette közzé az alábbi felhívást:

Nagy visszhangot keltett a városban annak a kilenc és tíz éves fiúnak az esete, akiket egy férfi próbált beszállítani BMW-jébe Jászberény egyik kis utcájában. A két fiatal éppen hazafele tartott a karate edzésről, amikor hirtelen egy fehér BMW állt meg mellettük, majd kinyílt az utas felőli ajtaja és egy férfi annyit mondott nekik:

"Szálljatok be, elviszlek benneteket"

A fiúk teljesen lefagytak a döbbenettől, de a szerencsének hála éppen arra járt egy idős hölgy, aki megzavarhatta a férfi tervét, mert abban a pillanatban elhajtott a helyszínről. 

A történteket olyannyira komolyan vették a helyiek, hogy Zsemberi Zoltán a Jászberényi Tankerület igazgatója szerint nemcsak az érintett diákok iskolájában, hanem minden intézményükben foglalkoznak az üggyel, és ismételten felhívják a gyerekek figyelmét a veszélyekre. Főként azért is, mert már több településen is látták felbukkanni ugyanazt a fehér autót. 

Szabó Zita a megyei rendőrségi sajtószóvívő arról tájékoztatta a lapot, hogy bár egyenlőre nem merült fel bűncselekmény, az eset összes körülményét vizsgálják. 

A rendőrség egy felhívást tett közzé, miszerint a gépkocsi az ország bármely területén megjelenhet, ezért minden szülőt fokozottan arra kérnek, hogy legyenek nagyon óvatosak és lehetőség szerint ne engedjék el egyedül gyermekeiket!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×