Ez az édesanya zöld tollal rajzol gyereke füzetébe! Az eredmény egészen bámulatos!

Biztos, mindenkinek vannak emlékei az elsős írásórákról. Ahogy a tanárnéni belejavítgat a füzetbe, pirossal jelezve, kiemelve a hibákat...

Biztos, mindenkinek vannak emlékei az elsős írásórákról. Ahogy a tanárnéni belejavítgat a füzetbe, pirossal jelezve, kiemelve a HIBÁKAT.

Ezen csavart egyet egy okos anyuka, Tatyana Ivanko. 

A hibák kiemelése helyett gyereke jó eredményeit hangsúlyozta ki! Zöld tollal azokat a betűket, jeleket karikázta be, amik a legszebben sikerültek neki. 

Miért zseniális ez a módszer? Az első esetben, amikor a hibák vannak kiemelve élénk piros színnel, a gyerek csak a rosszul sikerült írásjelekre fog emlékezni, az marad meg benne, milyen ügyetlen volt! 

A második esetben, amikor a szép munka van kiemelve zöld színnel, a gyerek jó érzéssel fog visszagondolni a munkájára, a sikerekre koncentrál, arra összpontosít, hogy mi a helyes.

A pozitív érzések, a sikerélmény marad meg benne, és sokkal motiváltabban, jókedvűen lát majd neki a következő feladatnak! Azt érzi, értékelik a jó teljesítményét, így még jobb eredményre fog törekedni legközelebb!

Szerinted is okos módszer? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×