Ez a kislány alig élt egy órát, mégis több életet mentett meg!

Nincs nagyobb öröm, mikor egy nőről kiderül, hogy anya lesz. És nincs nagyobb szomorúság annál, mint mikor kiderül, hogy valami baj van a csöppéggel. 

Emma Lee-nek ezen az érzelmi hullámvasúton kellett utaznia. Kimondhatatlanul boldog volt, mikor kiderült: ikreket vár. És végtelenül szomorú, mikor a terhesség 13.-ik hetében az orvosi vizsgálat során megállapították, hogy az egyik lány anencephalia-ban szenved amely megakadályozza az agy és a koponya csont normális fejlődését. Tudta, hogy az ilyen betegségben szenvedő gyermekek halálra vannak ítélve, mivel fejlődési rendellenességük miatt nem tudnak életben maradni, maximum egy hétig születésük után.

Ebben a helyzetben az orvosok szelektív abortuszt javasoltak a várandós anyának, amiben a beteg babát elvetette volna. Emma sokat gondolkodott és úgy döntött, mégis mindkét baba megszülését választja.  Az oka amiért nem volt hajlandó megfogadni az orvosok tanácsát, elképesztő!

k2

“Nagyon jól megértettem, hogy az egyik kislányom nemsokkal a születés után meg fog halni. Lehet, hogy sokkal könnyebb lenne, ha ez már megtörténne az anyaméhben. De arra gondoltam, hogy még léteznek olyan édesanyák, akik egészségtelen gyereke betegen születik meg, de mégis reménykednek. A kislányom agya lehet, hogy nem lesz egészséges, de más szerve igen.” - mesélte Emma.

k3

“Néhány újszülöttnek szervátültetésre van szüksége. Van akinek ez az egyetlen reménye, hogy életben maradjon. Ha az én kislányomnak nem is lesz esélye, hogy életben maradjon ebben a világban, akkor igazi hős lesz, mert segíthet több életet megmenteni.” – mondta a fiatal édesanya.

k4

Emma a várt időben ikreket szült. Az egyik kislány rendellenességgel született és csupán 74 percet élt… A kislány veséjét és máját más gyerekek kapták meg és ezáltal esélyt kaptak az életre.

k5

“A kislányom egy igazi hős… mindössze 74 percet élt, mégis néhány újszülöttet ő mentett meg!” – mondta az édesanya.

Oszd meg a kislányra emlékezve ezt a megható történetet!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×