Egy tanulmány kimutatta: ez az egy dolog kell, hogy barátainkból bizalmas információkat csaljanak ki rólunk!

Ha valakikben, akkor barátainkban bízunk annyira, hogy ha rólunk és bizalmas információinkról van szó, akkor bizony soha nem árulnak majd el minket! Sajnos azonban úgy tűnik, van, ahol és amikor ezzel is vigyázni kell...

A Massachusettsi Műszaki Egyetem 3000 diák körében végzett felmérést, és bizony a végeredmény nem túl biztató... kiderült ugyanis, hogy egy kis ingyen pizzáért simán elárulták társaik személyes adatát!

Az alanyokat arra kérték, hogy adják meg társuk e-mail címét. A minta felével végzett felmérés ingyen pizzával készült, a másik fele anélkül. Amerikában 74 százalék szerint nagyon fontos ellenőrizni, hogy ki tud információt szerezni rólunk, 60 százalék nem érzi jól magát, ha az e-mail kapcsolatait meg kell osztania, mégis, amikor a pizzát kínálták a barátok e-mail címéért cserébe, 98 százalék szemrebbenés nélkül megadta a kért adatot!

A tanulmány szerzőinek konklúziója rosszul hangzik, de igaznak tűnik: „Míg az emberek azt mondják, törődnek a magánéletükkel, könnyen megosztanak magánadatokat, ha ösztönzik őket”.

Az elemzés szerint az „ösztönzött állapot nagy és negatív hatással befolyásolja, hogy a diákok megvédik-e barátaik magánéletét, mint nem ösztönzött állapotban”. Hozzátették: „Az eredmények rávilágítanak arra, hogy a kis ösztönzők, például a szalámis-sajtos pizza, nagy hatással lehetnek a magánéletről szóló döntésekre.”

Te beadnád a derekad egy kis ingyen étekért?

Oszd meg és kérdezd meg barátaid is!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×