Egy pénzzel tömött pénztárcára talált a hajléktalan férfi, és amit csinált vele, az egész életét megváltoztatta!

A Thaiföldön élő hajléktalan férfi, Woralop épp a szokásos helyén, egy metróállomáson készült meghúzni magát, amikor észrevette, hogy tőle nem messze egy férfi elejti a tárcáját... amit ezután tett az egész életére hatással volt!

Tanulságos történet arról, hogy mennyivel kifizetődőbb becsületesnek lenni. Bár megtarthatta vola a tárcát és az abban talált 20 000 baht (kb. 150 ezer forint), mert Woralop zsebében ekkor csupán 6 baht, vagyis kb. 50 forint lapult. Elképzelhetetlen vagyonhoz juthatott volna pillanatok alatt, bankkártyákkal, személyes iratokkal, mindennel...

Ám neki emégsem jutott eszébe, hogy megtartsa, hanem azonnal bevitte a rendőrségre az érintetlen, talált pénztárcát, és a becsületesség keltette jó érzéssel a mellkasában távozott. Meg persze remélte, hogy a hálás tulajdonos legalább egy ebédre megvendégeli majd... de nem így lett!

A tárca tulajdonosa, az igencsak jómódú Niity Pongkriangyost először maga is is úgy gondolta, hogy jutalmat ad a becsületes megtalálónak, ám amikor kiderült, hogy ki volt a jótevő, meggondolta magát.

Inkább munkát és lakhatást ajánlott neki bangkoki gyárában. Woralop boldogan elfogadta az állást, amely a 11 000 bahtos (87 ezer forint) fizetés mellett szállást is biztosít.

A férfi pedig azóta is szívvel-lélekkel végzi a munkáját.

Woralop történetét mindenki ismeri a gyárban. Munkatársai felnéznek rá, hisz esete azt bizonyítja, hogy a tisztesség meghozza az eredményét!

A mosoly az arcán mindent elárul!

Ez a kedves történet emlékeztessen, mindig a becsületes utat érdemes járni!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×