Egy kis hibát vétettek az interneten, és mindenüket elvesztették!

Figyelem, ez mindannyiunk számára tanulságos történet, mert a kis "hiba", amit ez a brit pár, Mark Higgins és Becky Szenk vétett bármelyikünkkel megtörténhet. Ők azóta megtanulták a leckét, de az ár, amit ezért fizettek óriási volt. Olvassuk el történetüket és tanuljunk belőle!

A történet egy ártatlan dologgal kezdődött: a fiatal pár csupán közelebb szeretett volna költözni a férfi munkahelyéhez, hogy a friss apuka többet lehessen együtt esténként kislányával. Ezért miután kiválasztották a házat, a 22 éves Becky nekiállt keresni a Facebook-on egy költöztető céget és szerencséjére talált is egyet nagyon gyorsan.

A cég honlapja profi volt. Tele ajánlásokkal az eddigi munkáikról, és képekkel, milyen autókkal dolgoznak. Látva ezt, Becky nem is kételkedett, és kapcsolatba lépett egy férfivel a cégtől, aki Lee Green néven mutatkozott be. Innen valljuk be melyikünknek jutna eszébe tovább nyomozni, vajon ki az illető és ennél a cégnél dolgozik-e? Valószínűleg senkinek.

Becky sem nézett utána alaposabban, és mikor a szállítás elkezdődött, két férfi egy furgonba mindössze 45 perc alatt kipakolta az egész lakást.

“Úgy viharzottak ki és be a lakásból, azt gondoltam, hogy ennyire profik” - mondta Becky.

Amikor azonban a lakás kiürült, a kocsi eltűnt anélkül, hogy megkapták volna az új címet.

A házaspár legnagyobb bánatára a csalók mindent elvittek: bútorokat, ruhákat, iratokat és ami a legfájóbb, az összes családi fényképet. Egy egész élet munkája, emléke eltűnt örökre.

“Még soha nem sírtam annyira, mint azon a napon. Teljesen zaklatott voltam, mert elvitték az eljegyzési gyűrűt, és még a baba játékokat is.” - mesélte még mindig elfúló hangon az édesanya.

Egyetlen dolog, amijük maradt az a televízió. Maguk akarták szállítani, mert féltek, hogy esetleg baja lesz.

Ráadásul Becky és Mark nem az első áldozatai ezeknek a lelkiismeretes és ravasz tolvajoknak. Néhány hónappal ezelőtt egy másik család is elvesztette az összes holmiját, csak nem értjük, hogy ők miért nem jelentették fel a tolvaj bandát azonnal. Vagy lehet, hogy nevet változtattak útközben?

Ez a több, mint arcátlan lopás sokkoló, és ugyanakkor riasztó mindannyiunk számára! Mindig jól informálódjunk minden irányból, mielőtt idegenekre bíznánk holmijainkat és legfőképpen, ne hagyjuk egyedül vinni azokat, mindig legyen a kocsiban egy tulajdonos is lehetőség szerint!

Oszd meg Beck és Mark történetét, hogy senki más ne essen áldozatul hasonló átverésnek!

 

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×