Egy 89 éves férfi életének egyik legszebb pillanata

"Ez itt az én apukám. Ebben a csapatban játszott a második világháború után, sőt bajnokságot is nyertek a bátyjával. Amint láthatjátok az arcán, máig imádja a focit és csapatot. Csodás nap volt neki és az egész családnak!"

Bryan Sperrynek hívják az idős urat, akit a kansasi egyetemi futballcsapat tisztelt meg azzal, hogy felléptette egyik teltházas mérkőzésén. 

A férfi második világháborús veterán, aki részt vett többek közt az ardenneki offenzívában és számos nagy csata után tért haza. Elmesélte, hogy a katonák hazahajóztatása hónapokba tellett így ő Angliában is focizott egy darabig, amíg rá nem került a sor. Amint visszatérhetett Amerikába, beállt régi csapatába és számos nagy sikert könyvelhetett el.

Most - 70 év elteltével - megkapta a lehetőséget, hogy ismét pályára lépjen. Az ellenfél játékosait úgy takarították az útjából, mint egyszeri Hamupipőke a port a gonosz mostoha parancsára - bár az ellenfél se nagyon akarta szerelni. 

Hagyták gólt szerezni. Így ünnepelték meg az egykori játékos, ma már dédnagypapa életútját a stadionban tapsoló ezrekkel együtt.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×