Egy 15 éves fiú talált rá arra, amire a régészek már régóta fenték a fogukat!

A tinik és gyerekek sokszor vesznek olyan folyamatokat és összefüggéseket, amiket a felnőttek nem, ez pedig szuper találmányokhoz és felfedezésekhez vezethet. Így volt ezzel a 15 éves kanadai srác, William Gadoury esetében is!

A fiú ugyanis nem kisebb dolgot fedezhetett fel, mint egy eddig feltáratlan maja város maradványait.

A tudósok egy ideje értetlenül álltak a tény előtt: a maja városok nem folyó vagy vízpartok mentén helyezkednek el. Megvizsgálva a maják csillagképeit, és azok elhelyezkedését végül Gadoury jött rá: a maja városok térképen való elhelyezkedése olyan, mint az ősi civilizáció által tisztelt csillagképek elhelyezkedése az égbolton. A csillagtérképet tovább vizsgálva felfedezte, hogy egy hármascsillagkép egyik csillagának megfelelő város hiányzik a régészek által idáig megtalált települések közül. Így hát nézegetni kezdte a Kanadai Űrügynökség és a Google Earth képeit, és nem is tartott neki sokáig, hogy felfedezze azt a területet, amin minden bizonnyal egy eddig ismeretlen maja város romjai állnak.

Már el is nevezte K’aak Chi-nak, ami magyarul azt jelenti, hogy a Tűz Szája.

A kutatók elméletben egyetértenek a sráccal, sőt, arra is felkérték, hogy 2017-ben egy brazil tudományos konferencián maga mutassa be felfedezését. Addigra talán a régészek meg tudják valahogy közelíteni a Yucatán-félsziget burjánzó növényzetével fedett területet.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×