Egész életünkben rosszul ültünk a vécén! Ezért van ennyi embernek egészségügyi problémája!

Giulia Enders mikrobiológus a bélrendszer szakértője, ebből írta doktori disszertációját is. Egyik legutóbbi könyvében meglepő megállapítást tesz:

Giulia Enders mikrobiológus a bélrendszer szakértője, ebből írta doktori disszertációját is. Egyik legutóbbi könyvében meglepő megállapítást tesz:

Az ember, mint biológiai lény nem arra van „összerakva” hogy ülve szabaduljon meg a székletétől. Ugyanis ebben a pozícióban nem nyílnak ki rendesen a végbélzáró-izmok. Nem tudnak megfelelően elernyedni. Így erőt kell kifejtenünk, hogy kijöjjenek belőlünk a salakanyagok. Ez pedig nagyon könnyen aranyér kialakulásához vezethet.

Bezzeg, ha egyfajta guggoló-pozícióba helyezkedünk, az izmok már képesek kellő mértékben elernyedni, és különösebb erőfeszítés nélkül távozhat belőlünk a széklet.

Az eredmény alátámasztására pedig azt a mintegy 1,2 milliárdnyi embert (távol-keletiek, délkelet-ázsiaiak) hozza fel, akik tradicionálisan maguktól is így intézik a nagyvécézést. Ezeknek a népeknek a körében ugyanis kimutathatóan ritkább pl. az aranyér kialakulása.

Persze nem feltétlen kell nekünk is a kényelmetlen guggolást választanunk, ha a lábunk alá teszünk egy sámlit vagy puffot, guggoló testhelyzethez hasonló pozícióba kerülünk, és így megkönnyíthetjük a „dolgok lefolyását.”

Úgy, ahogy ebben a videóban is látszik.

Ne felejtsd el megosztani, hogy más is tudjon róla!  

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×