Eddig úgy éltél, hogy azt hitted nem érdekel mi történik, ha 30 napig sértegetsz egy növényt... Ez most meg fog változni!

Ki és miért akarna növényeket sértegetni?! - merül fel a jogos kérdés, hiszen ez olyan, mint a levegő reszelés, időpocsékolás... Most az IKEA kísérlete megmutatta, hogy nem csak, hogy nem az, hanem igen komoly következményekkel is jár!

Csúfolj ki egy növényt – ez egy valód kísérlet, melyben két IKEA növényt használtak fel és több ezer gyermek is részt vett benne. A kísérletet a Közel-Keleten hajtották végre ahol május 4.-én több országban is megrendezték a Csúfolódás Ellenes Napot.

Ebben az élő kísérletben két IKEA növényt használtak fel, amit be tettek az iskola halljába és az egyik növényt csak szép szavakkal dicsérték, a másikat pedig csúnya szavakat használva verbálisan bántották. A tanulókat megkérték vegyék fel hangjukat diktafonnal és a jobb oldali növények a kedves szavakat játsszák le, míg a bal oldalit csak szidják. Volt aki személyesen is odaállt egy kis becézgetésre, vagy épp dorgálásra. Minden más körülmény ugyan úgy volt biztosítva a két növény számára, fény, víz és tápanyag tekintetében semmilyen eltérés nem volt tapasztalható. A különbség tehát csak az volt, hogy az egyiket dicsérték a másikat pedig kicsúfolták 30 napon keresztül.

Az eredmény a kísérlet végeztével egyértelmű volt.

Az a növény, mely a dicsérő szavakat kapta, gyönyörűen fejlődött míg a kicsúfolt növény kisebb maradt, levelei elsárgultak vagy barna foltok jelentek meg rajta. A kísérletről az IKEA számolt be és a Youtube-ra feltöltötték a róla készült filmet.

Most képeken is bemutatjuk, mi történik akkor, ha egy növényt 30 napon keresztül csúfolsz:

Az IKEA úgy döntött, figyelemfelkeltő tesztet kezdeményez ezzel kapcsolatban a május 4.-én rendezett Csúfolódás Ellenes Nap keretében a Közép-Keleten.

Bevittek két növényt az egyik iskolába és elhelyezték őket a hallban.

Az egyik növény csak dicsérő és kedves szavakat kapott a diákoktól.

.

.

A másik növényt pedig harminc napon keresztül csúfolták.

Mindkét növényt ugyanúgy öntözték.

Ugyanannyi fényt, vizet és tápoldatot kapott mindkettő.

Az eredmény magáért beszél.

Nézd meg a lenti filmet, melyből még többet megtudhatsz erről a kísérletről.

Elképesztő, soha nem hittük volna, hogy egy növényre ilyen hatást gyakorolhat, hát még egy gyermek lelkére... Soha ne engedd, hogy gyermeked, vagy környezete másokat terrorizáljon, vagy lépj fel ellene, ha éppen vele történne hasonló!

Oszd meg és hívjuk fel minden szülő figyelmét erre a fontos témára!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×