Családja elhagyta és orvosai már temetik, mikor világos vörös bőrű lány 20 év múlva mindenkit ámulatba ejt!

Rog és Tina Thomas Hong Kongban ismerkedtek meg, és csupán öt hónappal később össze is házasodtak. Tudták, hogy egy napon gyerekeket szeretnének, de nem gondolták, hogy hamar jönni fog valaki, aki elrabolja szívüket!

Mui Thomas egy ritka genetikai rendellenessége miatt már születésétől kezdve kihívások sorával kell, hogy szembenézzen. Szülőanyja már a kórházban elhagyta, de mikor a friss házas Rog és Tina megismerik tudják, hogy ők lesznek azok, akik szeretetben fogják felnevelni.

Miu a nevelőanyukájával

Annak ellenére, hogy orvosai alig pár évet jósolnak neki és a halál árnyéka folyamatosan követi a ritka bőrbetegséggel küzdő kislányt, Mui szépen cseperedik. Sokáig nem tudták mi okozhatja problémáját, de végül 2002-ben megállapítják a diagnózist: úgynevezett Harlequin itchyosisban szenved, ami miatt ugyanazt a mennyiségű bőrt egyetlen éjszaka leforgása alatt veszíti el, amely más embernél két hét alatt hámlik le. Emiatt fogékonyabb a fertőzésekre és betegségekre is, immunrendszere iszonyú terhelésnek van kitéva napról napra. 

 

Mui Thomas

De rácáfolva minden jóslatra Mui mára huszonéves és egy hong kongi rögbicsapat kapitánya, valamint nagy reménysége is egyben. Az idáig vezető út azonban rengeteg fájdalommal volt kikövezve: betegsége miatt állandó céltáblája volt már kiskorától kezdve osztálytársai folyamatos zaklatásának. A fiatal lány egy nemrég adott interjújában elmondta: nem sok hiányzott hozzá, hogy véget vessen az életének. A sport azonban segített átlendülnie a megpróbáltatásokon és mára ő lett e negyedik legidősebb Harlequin itchyosisban szenvedő ember a világon.

Még hosszú egészséges életet kívánunk neki! Egy igazi harcos!

Oszd meg, ha te is így gondolod!

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×