Az év illúziója verseny győztese a szemed előtt változtatja a kört négyzetté! Nem fért a fejünkbe, amit láttunk! - VIDEÓ

Hófehérkének igaza lett: sosem szabad megbízni egy tükörben! Ez a csipetnyi varázslat látszólag csupán egy tükörrel dolgozik, mégis szinte azonnal dörzsölgethetjük a szemünket, mert az garantált, hogy nem fogunk hinni neki! De hogy lehetséges mindez?

Hogy lehet, hogy a tükörkép mást mutat, mint amit elé teszünk? Pedig biztos nem felvételt látunk a másik oldalon, ilyen összehangoltan nem lehet dolgozni egy videóval és a versenybírák valószínűleg nem is engednék. Nem véletlenül nyerte meg Kokichi Sugihara a 2017 legjobb optikai illúziója nevű versenyét "Kétértelmű hengerek" munkájával, gyakorlatilag nem hittük el, amit látunk!

És az még semmi, hogy a négyzetből a tükörben valahogy henger lesz, de nézd meg mi történik, amikor elkezdi forgatni a geometriai alakzatokat! Mintha arra találták volna ki, hogy az agyunkkal szórakozzon, forgatás hatására a tárgy és a tükörképe felcserélődik!

Eszméletlen, de hogy lehetséges mindez? Ezt csak versenytársai is maximum találgatni tudják! Annyiban biztosak, hogy nem a trükkös tükör teszi agyunkat kétkedővé, vajon szemünk jól működik-e... valószínűleg a perspektíva, amiből bemutatja van elképesztően pontosan belőve! 

Oszd meg, ha szeretnéd, hogy más is elbizonytalanodjon, vajon lehetséges-e amit lát??

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×