A világ legextrémebb testmódosításai

Bizarr, meghökkentő, megbotránkoztató átalakítások következnek, melyek mind-mind egy-egy tradicionális törzsi szokás lenyomatai. 

Ajaktányér 

Etiópiában a suri törzs tagjai rendkívül bizarr testmódosításokat hajtanak végre a nőkön. A legextrémebb közülük, hogy a lányok kamaszkoruktól kezdve egyre nagyobb tányérszerűséget viselnek alsó ajkukba illesztve. Minél nagyobb a tányér, annál vonzóbb a hölgy. 

A kisebb ajaktányérral rendelkező nőkért 40, míg a nagyobb ajaktányérral rendelkező nőkért 60 tehenet is fizethetnek a férfiak.

Ám ezért a furcsa kinézetért valóban meg kell szenvedni: A tányér behelyezéséhez jó néhány fogat el kell távolítani az alsó fogsorból, és vágásokat kell ejteni az ajkakon is.

A szokás története mögött meglepő dolog rejlik. A 17., 18. században ugyanis a törzs tagjai szánt szándékokkal csúfították el a nőket, hogy elborzasszák a rabszolga-kereskedőket, és ne vigyék el asszonyaikat távoli kontinensekre rabszolgának.

Így lehet, hogy pont ez a rendkívül barbárnak és értelmetlennek látszó szokás az ami miatt a surik még ma is szülőföldjükön élhetnek.

Nyakgyűrű

A hosszú nyakú nők eredetileg Burmában éltek, ám az elmúlt évtizedekben menekültként Thaiföld északi részére települtek át, itt élnek ma is. 

A különös szokás szerint a lányoknak 5 éves koruktól kezdve, minden évben újabb és újabb sárgaréz karikát helyeznek a nyakára. A gyűrűk viselése lenyomja a kulcscsontot és elsorvasztja a nyakizmokat, ezért mire felnőnek a nyakuk hosszúsága a természetes kétszeresére is nyúlhat. 

Ez a furcsa ékszer egy idő után már nem csak díszként szolgál. Ha eltávolítanák nyakukról a karikákat, a deformált csigolyák és a gyönge nyakizmok miatt iszonyatos fájdalmakat kellene elviselniük.

Lábelkötés

A lábelkötés Kína egyes részein volt divatban, körülbelül ezer évig. Fiatal lányoknak, általában 6 éves korukban, erősen bekötötték a lábfejüket, úgy hogy az ne nőhessen tovább. Körülbelül egy éven belül a lábfej eltört és deformálódott.

A nő lábfeje nem nőhetett 10-15 centinél hosszabbra, és kicsi maradt felnőttkorára is. Akkoriban ugyanis a kis lábfejt tartották esztétikusnak és kívánatosnak.

Mellvasalás

A mellvasalás Kamerunban ősi tradíció ráadásul a kameruni lányok közel egynegyede átesik ezen a csonkításon. Az esetek 58 százalékában a családtagok, főként az anyák végzik el a brutális rituálét. Ez a brutálisnak tűnő szokás elvileg pont a lányok érdekeit szolgálja: A mellek kisebbítésével a nő kevésbé lesz feltűnő, kevésbé lesz vonzó, kisebb az esélye, hogy megerőszakolják.

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×