A hölgy előtt idős házaspár áll a boltban, mire az idős néni egyszer csak sírva fakad. Mi is megkönnyeztük, mikor megtudtuk miért...

Fájóan magyar szituációnak volt a szemtanúja nemrég Virág Elvira az egyik fővárosi szupermarket pénztáránál. Annyira megrázta, hogy úgy döntött megírja, mit tapasztalt, mert ez szó szerint embertelen. És hányan vannak még ugyan ilyen helyzetben!

(a kép csak illusztráció)

A történet a következőképp hangzik:

"Ma egy nagyon szomorú esemény történt velem, amit muszáj megosszak veletek! A Sibrik úti Pennyben vásároltam a mai vacsorának valót. Bolognait akartam főzni, meg is vettem minden hozzávalót, majd a kasszához érve, a sorban előttem egy idős házaspár állt. Nem sok termék volt a kis kosarukban, csak épp a legszükségesebb alap dolgok. Kenyér, tej, cukor, ásványvíz, pár deka felvágott semmi luxus cikk. Amikor ők kerültek sorra a kasszás hölgy lehúzta azt a pár terméket, majd közölte velük, hogy a végösszeg 2650 Ft lett. 

Ekkor összenéztek, elővette a hölgy kis kopott pénztárcáját, kutatott benne és láttam, hogy közben könnyes lett a szeme. Hallottam, ahogy a bácsika mondta a feleségének "Nem baj, visszavisszük!" és rámutatott a tejre, meg a cukorra. Ekkor már az idős nénike sírt. 

Odahajoltam és megkérdeztem, hogy mi a baj, segíthetek-e valamiben! Azt mondták, sajnos nincs elég pénzük, hogy kifizessenek mindent, amit a kosárba tettek. Eddig futotta a nyugdíjuk. Amikor ezt mesélte, már a bácsika és én is a könnyeinkkel küzdöttünk. 

Azonnal kifizettem a fennmaradt összeget, ami nem volt egész ezer forint és még adtam nekik pluszban ötezer forintot, ezzel is talán kicsit könnyebbé téve a várakozást a következő nyugdíj osztásig. Természetesen először nem akarták elfogadni de nagy nehezen rá tudtam őket venni, hogy tegyék el a pénzt. Nagyon szépen megköszönték és a bevásárló kocsit együtt tolva távoztak! 

Egy életet ledolgoznak és ennyit érdemelnek? 

Ha szerinted is felháborító a nyugdíjasok helyzete ma Magyarországon, kérlek oszd meg ezt a történetet, hátha eljut az illetékesekhez és végre tesznek is valamit."

Mi leközöltük, hátha ezzel is elindíthatunk egy folyamatot! Oszd meg, ha szerinted is fontos az üzenet, amit hordoz!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×