69 év házasság után együtt haltak meg. Mikor a többiek meglátták a férfi kezét, nem tudták abbahagyni a sírást!

Nem volt hajlandó lemondani a reményről, és az idős kora ellenére folyamatosan kereste a feleségének az új gyógymódokat.

Isaac és Teresa Vatkin élete és halála azt mutatja, hogy még mindig vannak olyan szerelmi történetek, amelyek annyira romantikusak, mintha maga Shakespeare írta volna őket.

Isaac 1926-ban született Uruguay-ban, de még fiatalemberként Argentínába költözött, hogy a családjával együtt éljen.

Teresa 1928-ban, Argentínában (Mar del Plata) született. 1945-ben egy partin találkoztak egymással, szerelmesek lettek és két évvel később összeházasodtak.

Mint férj és feleség, Isaac és Teresa nagyon boldog életet éltek. Három közös gyermekük született, és 1968-ban úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokba költöznek.

Isaac gyorséttermeket nyitott, és mindent megtett annak érdekében, hogy ne kelljen nélkülöznie a családjának. Ahogy az egyik gyermeke emlékszik: “Soha nem volt nagy házuk vagy más luxus, de mindent megtettek, hogy jó iskolában tanulhassunk.”

Az évek teltek, és 80 éves korában Teresát Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Isaac ápolta, fürdette, és gondoskodott róla. Nem volt hajlandó lemondani a reményről, és az idős kora ellenére folyamatosan kereste a feleségének az új gyógymódokat.

91 éves korában Isaacot egy nagyon komoly influenza ágynak döntötte. Teresa egészsége szintén romlott, abban az időben tüdőgyulladásban szenvedett. A házaspár ugyanabba a kórházba került. Ahogy a pár egymás mellett feküdt, a fiuk összekulcsolta a kezüket. hogy fogják egymás kezét. Egyikük sem engedte el egészen a végéig…

Mikor Isaac észrevette, hogy a felesége keze már nincs az övében, rájött, hogy a felesége elhunyt, és ő is követni akarta. Néhány pillanat múlva abbahagyta a légzést. Negyven perccel azután, hogy feleségét elvitték tőle, Isaac csatlakozott hozzá.

Gyermekeik és unokáik most gyászolják a pár elvesztését, de tudják, hogy elhagyták ezt a világot, és a túlvilágon ismét együtt lesznek. Sok pár nem veheti túlságosan komolyan a fogadalmat, “míg a halál el nem választ”, de Teresa és Isaac biztosan így tettek.

Oszd meg, ha téged is megérintett a történet!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×