20 ezressel fizetett, a pincér állítólag mégis kétezerből próbált visszaadni. Mikor az üzletvezető kijött, nem akart hinni a fülének!

"Tegnap a kávézóban 20 ezressel fizettem, majd a pincér 2 perc múlva, kétezerből adott vissza! Erre hívtam a főnökét, aki a leggyalázatosabb dolgot tette!" Azonban erre a vádaskodásra a hely is válaszolt!

Az alábbi bejegyzést, tegnap egy úriember osztotta meg, az egyik legnagyobb Facebook csoportban a Pesten Hallottam-ban. Sajnos nem egy kellemes sztori, és megfelelő bizonyítékok híján a hely tagad is, sőt válaszában minket is elgondolkodtatott! Szerintetek kinek van igaza?

A történet itt olvasható:
 


Erre a kávézó a következő közleményt adta ki:

"Kedves Vendégeink és Követőink! Trollok! Vádaskodások, alaptalan állítások! Egyetlen poszttal? Milyen világot élünk? Éttermünk értékelése 4.7- ről 2.5-re zuhant. 16 év munkáját teheti tönkre, vajon felfogja ezt? 
Ma reggelre virradóan oldalunkon hirtelen 322-re duzzadt az 1*- os értékelések száma (ez kicsit átlátszó!). Valamint számtalan privát üzenetet kaptunk, közöttük az alábbival, amit változtatás nélkül közlünk.

„Otto Kolt
Tisztelt Üzletvezető Úr!
A tegnap megkezdett beszélgetésünk folytatását láthatja a neten, miközben a M*****t illetékeseihez eljuttattam a történtek fotó dokumentációját. A Pesten Hallottam csoportban más megkárosítottjaik is megszólaltak vagy egy tucatnyian, akikkel fölvettük a kapcsolatot. A legizgalmasabb érdeklődő az egyik legolvasottabb bulvár lapunk egyik jó nevű újságírója, aki 24 órán belül szeretne tudósítani az esetről. A kérdésem, hogy visszajuttatják-e nekem a jogos tulajdonomat képező 18.200 Ft-ot, vagy haladjunk tovább a kérdés nyilvánosság előtti taglalásában. Én csak a jogos tulajdonomat kérem vissza. Ha ezt rendezzük, nem találkozom az újságíróval. Holnap délig várok a válaszukra.”

Bízunk abban, hogy 16 éves üzemeltetésünk alatt, ha vétettünk is hibát ennek a posztnak a hitelességét legalább megkérdőjelezik. Este 10 órától hihetetlenül aktívan hirtelen mindenki késztetést érzett a posztolók közül, hogy bemásolja és további 1 *-ra értékelje az éttermünket?

Ez számunkra a napszak aktivitását illetően megdöbbentő!

Semmiképpen nem fogjuk annyiban hagyni a jogtalan vádaskodást, bár az úriember a posztban próbálta bizonyítottnak beállítani a helyzetét.

A panasz után üzletvezetőnk lelkiismeretesen rovancsot (kasszazárást) csinált a kasszással együtt, hogy ellenőrizze az állítást, ami azt igazolta, hogy stimmel a benne lévő összeg és nincs többlet.

Aki az éttermünk felépítését ismeri, pontosan tudja, hogy a felszolgálónknak a kasszáig lehetősége sincs eltenni a pénzt.

Illetve válaszolva arra, hogy miképpen láthatták a szomszéd asztalnál ülő vendégek (akik nem mellesleg 1,5 méterre ültek) a 2000 Ft-ot, jegyezném meg, hogy a felszolgálónak az asztaltól ellépve ki kell nyitnia a csárót (fizettető számlatartót), hogy meggyőződjön a benne lévő címletekről, még a kassza előtt. Ezt látta a szomszéd asztalnál ülő család.

Összefoglalva, a felszolgáló, a kasszás és a család együttesen állítják az ellenkezőjét, plusz a kasszazárás is ezt igazolta. Mit kellett volna tennie az üzletvezetőnek?

A kellemetlenségért és várakozásért, amíg az üzletvezetőnk utánanéz kapták a „gagyi nasit”, ami éttermünk fennállása óta a legnagyobb eladásokat produkálja és egyben a legkedveltebb desszertünk is.

Mindenképpen fontosnak tartjuk megjegyezni, előfordult már, hogy nagyobb pénzösszegeket (a legnagyobb 6 millió Ft) visszaszolgáltattunk a jogos tulajdonosának, aki nálunk felejtette a táskáját, de ilyen esettel a mi éttermünkben még nem találkoztunk, hogy elvegyük a más pénzét. Az Önt kiszolgáló fiatalember 2 éve végzi nálunk a munkáját és még csak hasonló panasz sem érkezett rá. Ezért Kedves Otto, az egyéb károsultjainkkal mi is szívesen megismerkednénk!!!

Ezen kívül, a fotódokumentációt is ha megosztaná velünk, nagyon hálásak lennénk!

Azt gondoljuk, ha valakit kár ér, akkor azt szóvá is teszi nekünk. Ha sós a leves, ha hideg az étel és, ha megrövidítjük kisebb- nagyobb összeggel, de ilyen nem történt. Ezért szívesen vennénk, ha segítene az állításokat igazolni, ugyanis a posztja a fent említett oldalról eltűnt, ahogy a kommentek is ezzel együtt!

Itt köszönnénk meg a támogató üzeneteket is és a figyelmeztetést!

Valamint a fentiek alapján szeretettel és tisztelettel megkérnénk azokat az értékelőket, akik az 1*- ot nem meggyőződésből tették ránk, hogy legközelebb más oldalakon legyenek körültekintőbbek!

Megértésüket köszönjük!"

Szerinted mi történhetett valójában, és hogy lehetne az ellen tenni, hogy ehhez hasonló esetek ne történhessenek?
 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×