Jóéjt csókot lehelt barátnője szájára, aki ebbe belehalt!

A 20 éves Myriam Ducre-Lemay és barátja lefekvéshez készülődtek, de pillanatokkal azután, hogy barátja megcsókolta és lekapcsolta a hálószobában a villanyt, ő fulladni kezdett. Azonnal segítséget hívtak, de a tragédia akkora már elkerülhetetlen volt.

 A fiatalok egy jót szórakoztak a montreali éjszakában, és ahonnan haza indultak a srác lakása közelebb volt. Így hozzá mentek fel, majd mielőtt elaludtak volna ő kent magának egy mogyoróvajas szendvicset. 

Mikor befeküdt barátnője mellé szájon csókolta és már majdnem aludtak, mikor a lány rosszul lett, fulladozni kezdett, s megkérdezte a fiútól, hogy mit evett? Mikor a rémült fiú azt felelte, hogy mogyoróvajas szendvicset, a lány már csak annyit tudott kinyögni, hogy mentőt kell hívni.

A kocsi nyolc percen belül meg is érkezett, de a lány szíve a kórházba menet megállt. Az orvosoknak sikerült újraéleszteniük, de az oxigénhiánytól Myriam agya olyan súlyosan károsodott, hogy még azon az estén meghalt.

Anafilaktikus sokkot kapott, melynek velejárója lehet a légutak szűkülete, nehézlégzés, hirtelen vérnyomáscsökkenés, szédülés, eszméletvesztés, esetleg a keringés összeomlása következtében bekövetkező halál.

Az eset már lassan négy éve történt, de a halál okát hivatalosan megállapító dokumentumot a család csak két éve kapta meg. Az ügy azért került most nyilvánosságra, mert a lány édesanyja, Micheline Ducre néhány hete figyelemfelhívó kampányba kezdett.

Myriam felelőtlen volt - ismerte el az édesanya. El kellett volna mondania minden közeli hozzátartozójának és barátjának is, hogy súlyosan allergiás a mogyoróra. De még az adrenalin adagoló injekciós tollát sem hordta magával. Micheline most arra szeretné felhívni a tragikus történettel a lányához hasonló fiatalok figyelmét, hogy vegyék komolyan az allergiájukat.

Dr. Christine McCusker, a montreali gyermekkórház allergológiai és immunológiai részlegének vezetője a CTV Montrealnak azt nyilatkozta, hogy az allergének nyomai az étkezés utáni négy órában még fellelhetőek a nyálban.

„Ezért kell mindenhová magaddal vinned az adrenalin tolladat, még akkor is, ha nem akarod, és akkor is, ha ez nem menő” – mondja az orvos, aki arra kéri a fiatalokat, hogy mindenképpen tájékoztassák a barátaikat az ételallergiájukról és mutassák meg, hol tartják a gyógyszereiket, hogy szükség esetén beadhassák nekik.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×