Az anya furcsa kiütéseket lát kisfián. Miután elrohant az elsősegélyre, ezt a felhívást tette közzé:

Mikor Karen McGregor észrevette, hogy kisfia testén furcsa piros foltok kezdenek megjelenni, először nem tudta mire gondoljon. Az édesanya felhívást tett közzé

Mikor Karen McGregor észrevette, hogy kisfia testén furcsa piros foltok kezdenek megjelenni, először nem tudta mire gondoljon. Az édesanya felhívást tett közzé, hogy felhívja a szülők figyelmét egy olyan részletre, mely életeket menthet.

Minden szülő irtózik attól a helyzettől, amikor kiderül, hogy a gyermekével valami baj van. Karen McGregor számára sajnos ez valósággá vált, amikor egyik nap felfedezte, hogy kisfia testén furcsa piros foltok kezdenek megjelenni. A gyermek még csak 2 éves volt.

Karen azonnal tudta, hogy valami nincs rendben.

Aztán hirtelen eszébe jutott egy Facebook bejegyzést amit nemrég olvasott és kisfiát azonnal bevitte a kórházba.

A kép a borreliózis nevű betegséget mutatta illetve azt, hogy az milyen formában jelenik meg.

A borreliózist a kullancsok terjesztik, igaz , hogy az édesanya egyáltalán nem látott kisfia testében kullancsot azért elrohant vele a kórházba.

Gyors reakciójával megmentette kisfia életét.

Az orvosok megállapították, hogy a kisfiút néhány héttel azelőtt megcsípte egy kullancs és kifejlődött nála a borreliózis nevű betegség.

Édesanyja gyors intézkedésének köszönhetően a kisfiú megkapta a szükséges kezelés és most sokkal jobban érzi magát.

Az eset után Karen úgy döntött figyelmeztetni fogja a szülőket a borreliózissal kapcsolatban. Úgy gondolja, hogy két éves kisfia életét az mentette meg, hogy ő néhány nappal az eset előtt látott egy bejegyzést az interneten.

Arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy figyeljenek az ilyen piros foltokra.

"Ha nem láttam volna a bejegyzést néhány nappal azelőtt, soha nem tudtam volna meg, hogy ez a piros kiütés nem attól van, hogy a gyerek fűben játszott." -írta Karen McGregor a Facebook-on.

Ezt a bejegyzést több százezer ember osztotta meg az interneten.

Ezt kell tudni a borreliózisról

Ez a betegség nagyon veszélyes ha nem kezelik. Agyhártyagyulladást, fájdalmakat és a legrosszabb esetben bénulást okozhat. Ha a kullancsot azonnal eltávolítjuk, akkor nem következik be a fertőzés, írja a Webbeteg.

A fertőzés első jele lehet az, hogy a csípés helyén egy piros folt jelenik meg. Egy vagy akár négy hét múlva is bekövetkezhet az, hogy a gyereknek elkezd folyni a gyerek orra. A csípés helyén keletkező piros folt átmérője általában 5 mm. Néha a bőr le is hámlik.

Webbeteg szerint még az is előfordulhat, hogy:

Fáradt vagy.

Fáj a fejed.

Fájnak az ízületeid és az izmaid is.

A nyár közeledtével megjelennek a kullancsok is. Szeretnénk mindenkit arra bátorítani, hogy figyelje gyermeke bőrét és rendszeresen ellenőrizze, van-e benne kullancs.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×