10 perces timelapse videó az univerzum történelméről, ahol 1 másodperc 22 millió év! Figyeld mennyi jut az emberiségre!

Azt sejtjük, hogy az emberiség az univerzum történelméhez képest a pergő homokóra egyetlen homokszeme csupán, de hogy mennyire jelentéktelenek is vagyunk, mint faj, az ebből a gyönyörű videóból derül ki igazán. Hozzátéve, hogy a Földön valaha élt fajok 99,9 százaléka már kihalt, még a hideg is futkosni kezd a hátunkon!

A YouTube-ra felkerült 10 perces animációs videóban az ősrobbanástól az ember megjelenéséig követhetjük nyomon a történéseket.

Másodpercenként 22 millió év. Így telik az idő abban a videóban, ami néhány nappal ezelőtt került csak fel a YouTube-ra, de máris több mint 300 ezres megtekintésnél jár. Nem csoda, a készítő John Boswell ugyanis egy lenyűgöző animációs timelapse videót készített arról, hogyan is keletkezett a világegyetem – benne pedig bolygónk, a Föld - írja a HVG.

A videó nemcsak az ősrobbanást mutatja be, de az első galaxisok, csillagok és fekete lyukak keletkezését is. A mi Napunk csak a hatodik percnél születik meg, az ember pedig csak az utolsó képkockában, a másodperc töredékéig tűnik fel.

Hát nem csodáltos és rémisztő is egyben??

Forrás: HVG

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×