Vízi állatok tízezreit mentheti meg a találmány!

Szemetünk legnagyobb része óceánjainkban köt ki, ahol vízi élőlények tömegével pusztulnak el a káros anyagok emészthetetlensége, fulladás, vagy születés utáni degenerációk miatt. Ezért óriási a felfedezés, amit egy amerikai sörgyár tett! 

2050-re több szemé lehet az óceánokban, tengerekben és tavakban, mint ahány hal. Ez az elkeserítő adat pedig kihatással lesz a mi életünk számos területére is. A víz ugyanis nem csak az állatokat, hanem minket is éltet.

A legnagyobb problémát a műanyagszennyezés jelenti, ezek közül is leginkább azok, amik a dobozos üdítőket, és söröket tartják össze. Miért pont ez, merülhet fel a kérdés. Ahelyett, hogy leírnánk inkább megmutatjuk.

Ez a kép bejárta a világot, és bár a Mogyoró névre keresztelt teknős mára jól van és boldog életet él befogadó családjánál, nem minden állat ilyen szerencsés.

De egy világban, ahol gyakorlatilag minden műanyagból készül, mit lehet tenni?

Egy floridai sörgyár merész ötlettel állt elő, és kikísérletezte az organikus, lebomló és emészthető dobozos söröket összefogó műanyag csomagolást. Legalább olyan erős, mint a műanyag, de a sörkészítés olyan melléktermékeiből áll össze, mint például a felhasználatlanul maradt búza és árpa.

Természetesen a megszokottnál valamivel drágább a módszer, de az állatvilág védelme érdekében a sörgyár bátorítja a többi céget is, hogy a sörös dobozoknál vagy üdítőknél alkalmazzák ezt a módszert.

Hajrá, mi mindenképpen ilyet fogunk vásárolni, ha hazánkba is eljut a kezdeményezés!

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×