Nyolc ember életét mentette meg a sajátja árán a hős kutya, aki négy mérges kígyóval is végzett!

Ismét bebizonyosodott, hogy az ember legjobb és leghűségesebb barátja csakis a kutya lehet. Nincs még egy olyan állatfaj, aki akár befogadása után pár hónappal is olyan mély kötődésre legyen képes, hogy életét áldozza szeretett gazdáiért.

Az elképesztő eset Indiában történt, és azóta futótűzként terjed világszerte, még büszkébbé téve kutyatartók millióit!

A dél-indiai falucskát előszeretettel látogatják éjszaka a környező hegyekről étel reményében lemerészkedő hüllők és más ragadozók, melyek között a kobrák több ember életét is követelik évente. Most is csak a hűséges Dobermannak hála nem történt tragédia Dibakar Raita és nyolc fős családja körében.

Éjjel ugyanis a bejáratot őrző dobermann mérges kígyókra lett figyelmes, amiket nem engedett gazdái közelébe. A kígyók és a kutya egymásnak estek, és az ebnek végül sikerült mind a négy kobrát megölnie. Azonban nem sokkal azután, hogy győztesen került ki az összecsapásból, a kutya összeesett, és belehalt a mérges kígyók okozta harapásokba.

Dibakar a Deccan Chronicle lapnak adott interjújában elmondta: a dobermannt alig pár hónapja vette magához, és szinte sokkolta önfeláldozása. „A legnagyobb áldozatot hozta értem és a családomért. Halálomig fogom őrizni az emlékét és imádkozom lelkéért” – mondta a beszámolók szerint láthatóan elérzékenyült férfi.

A hír hallatán több ember felkerekedett, hogy végső búcsút vegyen a bátor ebtől, és lerója kegyeletét annak az állatnak, aki méltón lett az ember legjobb barátja. A Raita család hősnek kijáró temetéssel és virágokkal vett búcsút a rettenthetetlen négylábútól.

Oszd meg, ha te is fejet hajtasz az állat önzetlen cselekedete előtt!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×