Ezzel az "egyszerű" módszerrel egymaga óvott meg 1600 négyzetkilométernyi esőerdőt!

Hiába a sok szabályozás, a környezettudatosságról szóló kampányfilmek, az erdőket továbbra is irtják, fajokat pusztítva ki, és tönkretéve a bolygót. Johan Eliasch svéd üzletember ezért úgy döntött, megment 1600  km²-nyi amazonasi esőerdőt ezzel az egyetlen mozdulattal!

Azért tettük a címben is idézőjelbe az egyszerű szót, mert igazából erre mindenki képes lenne, ha volna rá megfelelő számú felesleges bankjegye... Igen, Johan nem mást tett, mint hogy egyszerűen megvásárolta azt tokkal-vonóval 14 millió dollárért az esőerdős területet a helyi fafeldolgozó cégtől.

Eliasch-nak nem ez az első ilyen akciója. A Head N.V. nemzetközi sporteszköz csoport elnöke korábban a brit kormánynak is dolgozott erdőpusztulással és környezetbarát energiával foglalkozó szakemberként.

Johan_Eliasch_coolearth

A férfit mindig is érdekelte a környezetvédelem, az esőerdők pedig – a jelek szerint – nagyon közel állnak a szívéhez. 2005-ben megalapította az Esőerdő Alapot (Rainforest Trust), 2006-ban a Cool Earth szervezetet, ami a helyi veszélyeztetett esőerdőket védő civil szervezeteket támogatja, nemrég pedig csak azért vett meg a Madeira-folyó közelében egy adag esőerdőt, hogy onnan ne tudják kivágni a fákat.

Annnyira jó, hogy vannak még ilyen emberek, akik tehetnek és tesznek is azért, hogy ez a bolygó minél tovább lakható maradjon!

Oszd meg, ha te is örülsz Johan és a hozzá hasonló gazdag emberek (Leonardo DiCaprio) jócselekedeteinek!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×