Ettől elolvadsz: rendőrök mentették meg a kétségbeesetten kapaszkodó, eltévedt lajhárt!

Az, hogy hogyan került oda tán még maga sem tudná elmondani, még ha tudna beszélni sem, ugyanis a forgalmas autópálya nem épp egy lelassult kis jószág mozgástere, valljuk be! De szerencsére boldog véget ért a veszélyes kaland!

Két rendőrnek kellett lefejteni Equador egyik városa mellett a rémült lajhár karjait a biztonságosnak ítélt védőburkolatról – valószínűleg azt hihette, hogy ez egy fa -, de végül az állatot jó helyre vitték, ahol nincs veszélyben.

Azért is meglepő, hogy ott találtak rá, mert idő kellett neki, hogy ilyen helyre eljusson. A lajhár talajon kúszva egy óra alatt körülbelül 120 métert tesz meg, ezért nem is értjük, hogy a kis bundás hogy nem tűnt fel egészen addig senkinek! De még ilyenkor is olyan, mintha mosolyogna, nála békésebb állatot nem alkotott az evolúció még, az is biztos! Lehet is boldog, ugyanis a lombkoronában viszonylag biztonságos az élet, kevés a vetélytárs a levelekért folyó harcban, mert olyan szegényes tápanyagot nyújt, hogy mások nem érnék be vele. De aki keveset mozog, az egyen levelet!

Te is egyél még sokáig kispajtás, azt kívánjuk, a száguldást, pedig kerüld! :)

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×