Minek rendeznek értelmi fogyatékosoknak olimpiát?

Arnold Schwarzenegger nemrég az Ausztriában megrendezésre kerülő Téli Speciális Olimpiai játékokra látogatott, hogy háláját fejezze ki azoknak az embereknek, akik hátrányuk ellenére neki és a világ jó részének is inspirációul szolgálnak. De sajnos nem mindenki gondolja ezt így...

(a Speciális Olimpia abban tér el a Paralimpiától, hogy itt kifejezetten értelmileg sérült sportolók indulnak - a szerk.)

Ráadásul nem épp matyóhímzés stílusban a sztár Facebookra feltöltött képei alá kommentet is fűzött. A troll a következőket írta:

"A Speciális Olimpiának nincs semmi értelme. Az Olimpia arról szól, hogy a világ legjobb sportolói mérkőznek meg egymással. Az, hogy retardáltak versenyeznek, ennek pont az ellenkezője."

Erre reagált kitűnően Schwarzenegger, és tökéletesen egyet tudunk vele érteni:

"Annyira buta és gonosz ez a komment, hogy se letörölni, se téged tiltani nem foglak (egyelőre), mert ez egy jó alkalom arra, hogy tanulj valamit. Két út áll előtted: vagy megpróbálsz felnőni ezekhez a hozzád képest fényévekkel bátrabb, okosabb, kitartóbb sportolókhoz, és visszaadsz valamit a világnak, vagy továbbra is egy szomorú, szánnivaló, féltékenykedő internetes megmondóhuszár maradsz, aki mindenkibe beleköt, aki többre vitte nála. Tudom, hogy csak a figyelmet szomjazod, de ne feledd: ha így haladsz előre, végül senki nem fog emlékezni rád."

Azóta mind a hozzászólás, mind a tanító jellegű komment eltűnt, de szerencsére nem elég gyorsan ahhoz, hogy ne menjen híre:

NE CIBÁLD A TERMINÁTOR BAJSZÁT!

Köszönjük Arnold, emberségből jeles!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×