Kovács "Koko" István szerint Magyarország egy egészen különleges dolgot nyert a foci EB-n

Ha bennük sikerül megtartani ezt a közösségi élményt, amit ők spontán megvalósítottak, akkor ezen az EB-n a labdarúgók ugyan kiestek a nyolcaddöntőben, de Magyarország megnyerte a...

Az olimpiai bajnok bokszoló a magyar fociválogatott válogatott lélekemelő sikere után osztotta meg gondolatait a Facebookon: 

"Alig telt el néhány nap a válogatott EB búcsúja óta, de az ország meg mindig az események hatása alatt van. Ki pozitív, ki negatív üzenetekkel fejezi ki, mit élt meg az elmúlt két hétben. Ostoba politikusok próbálják a híveiket mantrázni, a boldog nemzettől félő és megzavarodott emberek próbálnak fogást keresni a történteken.

Értetlenkednek, hasonlítgatnak, próbálják az embereket "felvilágosítani" hogy nem szabad örülni, mert nem történt semmi. Pedig, dehogynem. Nagyon nagy dolog történt. Kiszabadult a szellem a palackból.

Az amit a magyar labdarúgó válogatott tett az ország, es a nemzet érdekében, azt nem lehet szavakba foglalni, azt nem lehet leírni es nem lehet elégszer megköszönni, még akkor sem ha valószínűleg nem tudatosan tették, hiszen ők maguk sem gondolhatták hogy egy győzelem es két döntetlen és még a négy gólos vereség is ilyen egységbe ránt egy nemzetet. Csoda történt, olyan csoda amit már nem is vártunk, mert elkönyveltük hogy mi mar soha, de soha nem élhetünk át ehhez hasonló napokat.

Nem, mert nálunk nincs egység, mi mar semminek nem tudunk együtt örülni, mindig lesz valaki aki előhozza az ellenérvet:

A kórházat, az oktatást, a Mészárost meg a kisvasutat, a komcsikat, a zsidókat, a nácikat, a pirézeket, a gyenge csoportot, hogy milyen szerencsénk volt es onnantól kezdve el van b***va az egész, beleköptek a levesbe, ha igazat adsz nekik, nem tudsz örülni, ha nem akkor meg seggnyaló Orbánista, nacionalista, fasiszta, soviniszta, masiniszta, Fityiszes vagy.

És ebben a zavaros helyzetben történt a csoda! Meg se lehetett volna állítani. Felrobbant az ország!! Előkerültek a zászlók, a mezek, nemzeti színbe öltöztek a fiatalok, megteltek a terek, a kocsmák, az utcák, spontán karneváli hangulatra váltott az egész ország. Mindenki büszkén viselte a magyar színeket es üvöltve énekelték, hogy ez az utazás nem érhet véget…

Meghozza nagyrészt a fiatalok, az úgynevezett Y es Z generáció, akikre az országot bízzuk majd hamarosan. A fiaim, a fiaink generációja!!! Akik nem akarjak mindenáron összehasonlítani a kajak-kenu vagy az úszósport fantasztikus sikereit azzal, hogy a Szalai végre betalált.

Akiknek az együttes öröm, a nemzeti identitás, a kollektív emlékek gyűjtése fontosabb volt mindennel. Akik nem törni, zúzni, hanem büszkének lenni mentek a körútra!! Akik beugrottak egy rozzant Opelbe es levezettek 6000 kilométert, hogy kitegyék a zászlót!

Akiket nem lehet meggyőzni semmilyen politikai maszlag, hogy ne szurkoljanak a magyar nemzeti válogatottnak, akik ugyan pontosan tudják, hogy a magyar válogatott nem tanult meg pár hét alatt focizni, és nem lettünk hirtelen labdarúgó nagyhatalom, de soha eddig nem tapasztalt büszkeséggel mentek ki az utcára átélni azt a fajta közös boldogságot, amire talán a rendszerváltás óta nem volt példa.

Őket mar nem lehet félrevezetni, ők nem kajálják meg egyik párt hangzatos kommunikációját sem, ők nem fogjak elpakolni a trikolort csak azért mert magyarkodással vádolják őket, ők otthon is felállnak majd a fotelból es szívre tett kézzel hallgatják majd a himnuszt.

Ok minden körülmények között büszkék lesznek a magyarságunkra, a csapatunkra, es a saját életüket is ennek a boldogító büszkeséggel fogjak megélni. Ha bennük sikerül megtartani ezt a közösségi élményt, amit ők spontán, de mar megvalósítottak, akkor ezen az EB-n a labdarúgók ugyan kiestek a nyolcaddöntőben, de Magyarország megnyerte a jövőt.

Egy szebb, büszkébb es élhetőbb ország jövőjét! Es akkor a sok semmirekellő, bérkommentelő gyűlölködők világa szép lassan véget ér. Most még nem, most még tort ül az ostobaság, a mi generációnk is még tele van megnyomorított lelkű trollokkal, akik saját sorsuk rosszra fordulását kizárólag más bűneként értékelnek, akik bedőlnek mindennek, amit a sajtó leír nekik, akik ugyan lehet, hogy soha de soha nem tettek még semmit a hazánkért, de mindenkit képesek utalni, aki igen. De a jövő, a labdarúgás, a válogatott jóvoltából elkezdődött, legálabb is remélem es bízom benne!

Hajra Magyarok, Hajra Fiatalok!"

Egyetértesz? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×