Jane Fonda: megerőszakoltak, gyerekként szexuálisan molesztáltak!

Oscar-díjas Jane Fonda először beszélt azokról a rettenetes megrázkódtatásokról, amelyeket többek között gyerekkorában élt át. Ezek az életre szóló traumák kitörölhetetlenül beleivódtak emlékezetébe.

Az Edit magazin interjújában az idén 80 éves, Oscar-díjas Jane Fonda először beszélt azokról a rettenetes megrázkódtatásokról, amelyeket többek között gyerekkorában élt át. Ezek az életre szóló traumák kitörölhetetlenül beleivódtak emlékezetébe.

Hasonló esetek ráadásul később is történtek vele.

Jane Fonda elmondta, hogy gyerekkorában molesztálták és nemi erőszak áldozata is volt.

„Megerőszakoltak, gyerekkoromban szexuálisan molesztáltak, később pedig kirúgtak a munkahelyemről, mert nem akartam lefeküdni a főnökkel. Az esetek után azt gondoltam, hogy én vagyok a hibás, mert nem a megfelelő dolgot tettem. Ismerek olyan fiatal lányokat, akiket megerőszakoltak, és akik nem is tudják, hogy erőszak áldozatai lettek. Azt gondolják: 'Ó, biztos nem jól mondtam nemet, azért történhetett meg' - ezt gondolják" – mondta a színésznő.

"Az egyik legnagyobb dolog, amit elért a nőmozgalom, hogy ráébredhettünk: az erőszak nem a mi hibánk. Erőszakot követtek el rajtunk, és ez nincs rendben" – jelentette ki.

Jane Fonda nem csak szavakkal próbál segíteni a megerőszakolt nőkön. Évtizedek óta támogat egy olyan központot Los Angelesben, ahol nemi erőszak áldozatain segítenek.

Jane Fonda egész családjának kijutott a borzalmas traumákból: Néhány éve a színésznő arról is beszámolt, hogy az édesanyját is molesztálták gyerekkorában. Könnyen lehet, hogy ezért lett öngyilkos 42 évesen.

A színésznő szeretné, ha mind több nő beszélne arról, ha szexuális zaklatás áldozata volt, ugyanis ez is segíthet abban, hogy még komolyabban vegyék a problémát szerte a világon. 

Te is segíthetsz: egy megosztással! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×