14 éve találkozott Harry herceg Afrikában az árva fiúval: most tiszteletbeli helyet kapott az esküvőjén!

Szombaton, májust 19.-én mondta ki a boldogító igent Meghan Markle és Harry herceg és szinte nem volt olyan ember, aki ne nézte volna meg az esküvői ceremóniát.

 

Rengeteg híres ember volt jelen, 600 meghívott vendég érkezett az ünnepségre többek között Georgy Clooney és felesége, valamint a Beckham házaspár, de nemcsak olyanok voltak jelen, akiket egy egész világ ismer. Sőt!

Harry herceg jótékonysági munkája során több száz emberrel is kapcsolatba került. Közülük páran is kaptak meghívót az esküvőre és közöttük volt az a 18 éves fiú is, akinek sajnos gyerekkorában nagyon szomorúan alakult az élete. 

Harry és a 18 éves Mutsu Potsane 14 évvel ezelőtt találkozott első alkalommal, egy gyermekotthonban, ahol az AIDS-ben elhunyt szülők hasonlóan beteg árváit nevelik. Azonnal kialakult közöttük egy kapocs, ami az évek múlásával csak egyre erősebb lett.

Ha a királyi család tagja vagy, akkor sokszor ez azt is jelenti, hogy kórházakat, iskolákat és jótékonysági szervezeteket is meglátogatsz, bár Diana hercegnő a látogatásoknál sokkal többet vitt véghez.

Diana az 1980-as években kezdte meg jótékonysági munkáját, az AIDS-es és leprás betegekkel is foglalkozott. Majd később a hajléktalanok felé irányult a figyelme és az ő életükért is dolgozott a jótékonysági szervezeteken keresztül. Sokkal többet tett, mint előtte a királyi családban bárki, ez néha pedig feszültségeket is szült. De halálával sem múlt el a tenni akarás, ugyanis fiaiban tovább él!

Harry herceg is látogat kórházakat titokban, beszélget az emberekkel, a gyerekekkel. Egy ilyen út alkalmával találkozott először Mutsu Potsane-vel.

Mindez még 2004-ben történt, mikor Mutsu még csak négy éves volt. Lesotho fővárosában, Maseru-ban lakott egy gyerekotthonban.

Azonnal megkedvelték egymást és Harry herceg nyomon követte a kisfiú életét.

Két évvel később Harry herceg Lesotho hercegének, Seeiso-nak a támogatásával egy segélyszervezetet hozott létre melynek neve Sentable volt.

A szervezet legfőbb célja az volt, hogy az AIDS fertőzött gyermekeket segítse, főképpen Lesotho és Botswana területén.

Harry nagyon sokat tett a projekt sikeréért, többször is ellátogatott Lesotho-ba és meglátogatta Mutsu-t is.

Így alakult ki egy igazi barátság. Az esküvőn így Mutsu is jelen volt.

Kép megtekintése a Twitteren

Lesotho hercege Seeiso és Mutsu is tagja volt annak a csoportnak akik díszvendégként érkeztek az esküvőre.

-A Leshotoban élő emberek üdvözletét hozom, nem magam miatt jöttem. Az egész országot képviselem, annyira szerencsések vagyunk. – mondta Seeiso herceg egy, az angol Daily Mail-nek adott interjújában.

Igazán szép cselekedet volt ez Harry hercegtől, és méltón viszi tovább, amit néhai édesanyja örökéül hagyott!

Kérjük oszd meg ezt a cikket, ha Te is tisztelegni szeretnél a fiatal pár kezdeményezése előtt!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×