Ők a világ legnagyobb emberei

Két méter és 170 kiló alatt meg se próbálj nevezni. A középmezőnyhöz sem elég. Ezek a fickók minden idők legnagyobbra nőt szörnyei, akikhez képest Schwarzenegger kisdiák.

Kis körutazásunkat kezdjük az izlandi Bennie Magnussonnal, aki normálisnak mondható 183 centijéhez egy nem elhanyagolható 172 kilós versenysúly társul (a képen jobbra).

Az alábbi képen épp 460 kilogrammot emel és tart meg. Ő lesz a viszonyítási alapunk. Tudniillik ő pici.

Pedig e sorok írójának azért lehet, hogy kisebb a combja, mint az ő bicepsze...

Tehát ő Benni Magnusson a jobb szélen. Ismerkedjetek meg "Thor"-ral

A képen "A Hegy", Hafthór Júlíus Björnsson látható, 206 centi és 190 kiló. Néha elgyalogolgat két traktorkerékkel a vállán erősember versenyeken, de nem ez az, amiről a legismertebb.

Ő is bőven 400 kiló fölött emelgeti a súlyokat, de nem is erről

Ismerős valahonnan?

Talán így már könnyebb lesz. Ő a Trónok harca óriása. A magánéletben állítólag egy szelíd, "nagy maci".

Még Arnold Schwarzenegger is eltörpül mellette. Szó szerint.

Ő pedig eltörpül a 236 centi magas Sun Mingming mellett, aki egyébként 168 kiló és kosárlabdázóként keresi meg a betevőt.

Csak az összehasonlítás kedvéért ezen a képen balra Dwayne Johnson, a "Szikla" látható mellette.

Ha erőben és magasságban nem is tudják velük felvenni a versenyt, de veszélyességben az alábbi harcművészek talán túl is tesznek rajtuk. Az első képeken Dalip Singh Rana, azaz az Óriás Khali látható a ringben. Első ellenfele a 168 centi magas Rey Misterio.

Egy átlagos testalkatú hölgy társaságában.

Vagy a ringspeakerrel.

Mondhatnád, hogy ez csak pankráció - és igazad is van -, de mit szólsz akkor Hong-Man Choihoz, aki viszont az MMA (kevert harcművészetek) mestere, 217 centis és 160 kilós?

Legyőzhetetlen, igaz? Egy ukrán férfi, Fedor Emelianenko megmutatja, mit lehet kezdeni egy ilyen kolosszussal a ringben: ha erőből nem is, technikával azért két perc alatt is lehet megadásra késztetni. Jó ehhez a történelem egyik legjobb harcosának kell lenni azért...

 

És végül egy újabb óriás, akit legyőztek: a 270 kilós (!!!), 203 centis Emanuel Yarbrough harca a 183 centis, 83 kilós Daiju Takaseval szemben. Yarbrough talán minden idők legnagyobb óriása, aki ringbe szállt. 

Hát ők lennének az óriások. Emberfeletti, nem igaz? Ne felejtsd el lájkolni, ha tetszett a válogatás!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×