Mindenki által ismert logók és az igazság, ami mögöttük van!

Ezeket a márkákat az egész világ ismeri, és szereti, mégis ha a kitalálóikról vagy az ötlet eredetéről kérdeznénk, már akadoznának a válaszok! De nem mostantól:

Gondolkoztatok már azon, mi ösztönözhette a tervezőket egy-egy, ma már közismert márkajel megalkotására? Vagy talán csak úgy kipattant az agyukból?

BrightSide utánajárt, mit jelentenek a következő híres logók.

14. Disney

A világ számos pontján állnak tündérmesébe illő kastélyok. A legismertebb rajzfilmstúdiónál dolgozó alkotók számára a kacsalábon forgó palota prototípusa sokáig a Németországban található Neuschwanstein kastély volt. De aztán 2006-ban a párizsi Disneyland Csipkerózsika kastélya vette át a helyét.

13. LEGO

A dán játékgyártó cég neve egy dán szólás rövidítése: „Leg godt”, vagyis: „Jó játékot!”

12. Pepsi

Ha a képen látható módon fejtetőre állítjuk a pepsi feliratot, meglehetősen hátborzongató a végeredmény. A jellegzetes kék-fehér-piros karika az amerikai zászló színeire hajaz, míg a megfordított felirat jelentése: halott.

11. Fanta

Max Keith, a Coca-Cola németországi leányvállalatának vezetője a második világháború alatt új terméket készült piacra dobni. Az új üdítőital nevének kitalálását Keith utasítása inspirálta. Keith azt kérte a munkatársaitól, hogy használják a fantáziájukat. Az egyik kolléga, Joe Knipp erre így kiáltott fel. „Fanta!”

10. Nintendo

Egyik értelmezés szerint a japán játékgyártó cég nevében található három hieroglifa, a „Nin-ten-do” azt jelenti: „A szerencsét hagyd az égiekre!”

9. Pandora

A dán ékszerház, a Pandora, neve a görög mitológiából származik. Jelentése: „mindennel megáldott”. Az ókori mítosz szerint Zeusz parancsolta meg az első földi asszony, Pandora megteremtését, hogy általa büntesse meg az embereket, mert elfogadták a tüzet, amit Prométheusz nyújtott át nekik.

8. Cadillac

A Cadillac a gyár alapítója, Henry M. Leeland egyik őséről, egy francia felfedezőről kapta a nevét: Antoine Laumet de La Mothe, Sieur de Cadillac.

7. Durex

A brit óvszergyártó cég neve valójában három jelző rövidítése: „Durable, Reliable, Excellent”, vagyis: tartós, megbízható, kitűnő.

6. Levi’s

Sok híres cég azt szeretné kommunikálni a vásárlók felé, hogy az ő termékeiknek köszönhetően jobb lesz az életük. A Levi egyedi ötlettel rukkolt elő: logójában kreatív módon azt a testrészünket rejtette el, amin a farmert viseljük. Ezután már te is észreveszed majd 

5. eBay

Az eBay alapítója, Pierre Omidyar akkor fejlesztette ki weboldala első változatát, amikor még a nevadai Echo Bay-ben dolgozott, az Echo Bay Technology Groupnál. Omidyar EchoBay.com néven szerette volna regisztráltatni az oldalt, azonban ezt valaki más már használta. Ezért aztán lerövidítette eBay.com-ra. Mégis, sokan még ma is azt hiszik, az eBay valójában az Electronic Bay rövidített verziója.

4. Samsung

A „Sam” a koreai nyelvben hármat jelent, a „Sung” pedig csillagot. Így a Samsungot „három csillagnak” lehet magyarra fordítani. A hármas szám pedig valami „nagyszerűt, sokat és az erőset” jelent.

3. SEGA

A SEGA a Service Games of Japan elnevezés rövidítése. A multinacionális videójáték-fejlesztő és –kiadó cég eleinte flippergépeket szállított különböző katonai bázisokra.

2. Audi

Az 1932-ben alapított Audi logója első ránézésre nem túl bonyolult. Pedig valójában nem is annyira egyszerű. Az egyes karikák a négy alapítótagot jelképezik: a DKW-t, a Horchot, A Wanderert és az Audit.

1. Alfa Romeo

Az Alfa Romeo logója mély történelmi jelentést hordoz. A vörös kereszt Milánó címeréből származik, a vérszomjas, emberfaló koronás vipera pedig a Visconti-ház szimbóluma, akik a XIV. században uralkodtak a városban. Ellenben a viperaemblémás autók mégis kevesebb ember halálát okozták, mint más autómárkák.

Ugye milyen érdekesek? Legközelebb, ha találkozol velük, jusson eszedbe és meséld el barátaidnak is! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×