Minden eddiginél ostobább kihívás terjed a neten! Eszedbe ne jusson megcsinálni!

Az eddigieken is csak hüledeztünk, mikor sorban jöttek ki a videók magukat jegesvödörrel leöntő, fahéjt, vagy épp chilipaprikát zabáló fiatalokról, de azt hisszük talán elértünk mindennek az aljára... bár még nem mondjuk ki hangosan, mert ha valamit megtanultunk, az az, hogy mindig van lejjebb!

Az egyik legutóbbi és egyben legőrültebb hírnév hajhászás a Tide pod challenge névre hallgató mosógépkapszula evés volt. Ez nemcsak undorítónak néz ki, de komoly mérgezést, sőt, belső sérüléseket is okozhat, hiszen vegyi anyagokat tartalmaz. Többen kerültek miatta kórházba és egy fiatal az életét is vesztette a mérgezés következtében.

Ez sem volt azonban elég az internetezőknek, valaki elindította a legújabbat és mind közül a legbetegebbet, ami "hot coil challenge" névre, vagyis magyarul a főzőlap kihívásra hallgat.

Bizony, ez az, aminek hangzik, vannak emberek a nagyvilágban, akik bekapcsolják és alaposan felhevítik elektromos főzőlapjaikat és hozzáérintik a karjukat. Ebben nemhogy semmi vicces nincs azonban, de még rendkívül veszélyes is, hiszen komoly égési sérüléseket szenvedhetnek és szenvednek is a kihívás résztvevői, butaságuk nyomát pedig akár egy életen át magukon viselhetik majd.

A dolgot a Reddit nevű közösségi oldalon indította valaki, aki eleve úgy töltötte fel az egészet, hogy "Ez bizony tényleg nagy hülyeség volt", alighanem tehát előre tudta, hogy mire készül és mit fog átélni utána. Ennek egy régebbi magyar változata a "barátság hegtetkó" már divatba hozta az önmagunk szándékos megégetését, aminek keretében fiatalok cigarettacsikket, vagy forró öngyújtót nyomtak a kézfejükbe a tökösség és a testvériség bizonyítékaként...

Ó mondjátok kérlek, hogy ez nem fog hozzánk is begyűrűzni... 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×