Kiderült az ok: ezért szállították le a terhes kismamát a buszról! Ilyen létezhet?

Budapesten, az 55-ös helyi járatos buszra szeretett volna felszállni a 23 éves várandós kismama, akit leülése pillanatában azonnal felszólított a sofőr, álljon fel, és ez odáig fajult, hogy kénytelen volt leszállni és még rendőrt is hívtak rá! De hogy történhet ilyen egyáltalán?

A 23 éves várandós Klaudia egy gyáli boltban intézte a bevásárlást, majd a buszra várva kétéves kislányával a járdaszegélyre ültek le, hisz nem volt más hely a megállóban, írja a Bors. A lapnak elmesélte az anyuka, hogy miután leültek a sofőr mögötti ülésre a vezető szinte azonnal rájuk förmedt azzal, hogy látta őket amint a földön ülnek, ezért azonnal álljanak fel.

A sofőr úgy védekezett a belső vizsgálatkor, hogy az ülések tisztaságát akarta megóvni, ezért megkérte az utasokat, akik korábban a földön ültek, hogy ne foglaljanak helyet az üléseken.

Az 55-ös járatot üzemeltető Volánbusz Zrt. a lapot úgy tájékoztatta, hogy a sofőr kérése után vita alakult ki, ennek korrekt rendezésére hívták ki a rendőrséget. A sofőrrel szemben megteszik a szükséges munkáltatói intézkedéseket:

"Az eset részletes vizsgálata alapján megállapítottuk, hogy a gépkocsivezető túllépte hatáskörét, és bár a vonatkozó szabályzatnak megfelelően igyekezett elvégezni munkáját, indokolatlanul szigorúan lépett fel az utassal szemben. Viselkedése miatt a VOLÁNBUSZ Zrt. az érintett utas szíves elnézését kéri, az autóbusz-vezetővel szemben a szükséges munkáltatói intézkedéseket Társaságunk megteszi." - írták.

Ennyire senki ne végezze inkább jól a munkáját, mert ha mindenki  így vigyázna a buszokra nem lennének olyan állapotban amúgy sem...

Mi a véleményed az esetről?

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×